David Laenen bezorgt Veerle eerste puntje

Print

Veerle 2

BR>

Rapid Leest 2


LAAKDAL - Bij het eindsignaal sprongen spelers, trainers en bestuursleden van Veerle van pure vreugde een gat in de lucht. Eindelijk pakten de hekkensluiters uit Laakdal hun eerste puntje van deze competitie. Tot tweemaal toe wist de thuisploeg een achterstand op te halen. De verdiende gelijkmaker vertrok van de voet van de ingevallen junior Laenen die met een heerlijk afstandsschot in de kruising, werkelijk een pareltje van een doelpunt, de Veerlese voetbalhoop deed heropleven.
De thuisploeg nam een blitzstart met pogingen van Van Dijck en van Van Wesemael. Maar Leest reageerde fel met een kanjer van Van Kerckhoven die door doelman Van den Bossche knap werd afgeweerd. Pauwels knalde de rebound over. Nog in het eerste kwartier liet Vandertrappen met een fraaie boogbal de Leestse supporters juichen. Vlak daarna strandde een kogel van Van Kerkhoven op de vuisten van Van den Bossche. De thuisspelers lieten ditmaal het hoofd niet hangen, maar knokten met overgave en klommen niet onverdiend langszij met een rake kopbal van Van Dijck na een vrijschop van Dockx. Een beetje tegen de verhoudingen in klommen de gasten een tweede maal op voorsprong toen de vaardige Derven een inzenden van Van Kerckhoven met het hoofd afrondde.
Na de rust trachtte Rapid het laken naar zich toe te halen. Maar een strijdvaardig Veerle hing dankzij het schitterende schot van David Laenen de bordjes opnieuw gelijk. Het laatste halfuur kwam Veerle sterker uit de verf en vooral Van Wesemael kreeg nog een uitstekende kans om Veerle de drie punten te bezorgen.
Scheidsrechter: Michel Lintermans.
Toeschouwers: 121.
VEERLE: Van Den Bossche, Dockx (62' Guner), Janssens, Sannen, De Boel (36' Van der Borght), Carofiglio, Van Aerschot, Baeten, Van Wesemael, Gino Stijnen (46' Laenen), Van Dijck.
RAPID LEEST: Claes, Huysmans, De Buyser, Vandertrappen, De Pauw, Asseloos, Derven, Van Kerckhoven, Thielemans (70' Van Campenhout), Van Beneden, Van Praet.
Doelpunten: 11' Vandertrappen 0-1, 26' Van Dijck 1-1, 38' Derven 1-2, 60' Laenen 2-2.
Gele kaarten: Thielemans, Derven.
Nu in het nieuws