Panters komt niet in het stuk voor

Print
Basketbal
BR>BAASRODE - J.P. Hecquet scoorde de eerste korf van de match (2-0), maar daarmee was meteen ook de rol van Panters uitgespeeld. In het vervolg van de wedstrijd holde Baasrode achter de feiten aan. De aanval was abominabel zwak. De lokale 0 op 13 liet Fléron toe om makkelijk 2-15 voor te komen. Na vijf minuten voerde coach Pauwels vijf wissels door, maar hij kreeg de aanval niet op gang. Panters had veertien minuten nodig om uit 25 pogingen drie korven te scoren. De winnaar was toen al gekend. Panters moest halfweg de kleedkamers in met een tussenscore waarvoor zelfs miniemen blozen: 18-39.
De tweede helft was een verplicht nummertje. De thuisploeg miste, ondanks een goede Bauwens, de kracht en de gedrevenheid om een vuist te maken. Het bleef een kat-en-muisspelletje. Fléron was met enkele buitenlanders, maar zonder de IJslandse international Vilbergson die de Belgische nationale ploeg partij gaf, beter gestoffeerd en klasrijker. De bezoekers profiteerden van de complete offday van Baasrode om met 54-83 te winnen.
Panters kon in de slotminuut, toen de bezoekers de teugels vierden, met twee driepunters van De Grauw in extremis nog de kaap van vijftig punten ronden. Het werd voor Panters een totale afgang. Dergelijke afstraffing kregen ze in jaren niet voor eigen publiek. Het wordt alsmaar moeilijker om tweede klasse te overleven. Punten: Brijs 10, Van Vooren 2, Bauwens 20, Vermeersch, De Proft 5, Hecquet 5, De Witte 1, Luypaert, De Grauw 11, De Keersmaaecker.

Bell's buigt


Bell's Sint-Niklaas, zonder de door de club geschorste Vervaet, speelde bij Denderleeuw een verdienstelijke wedstrijd. Het bleef tot 21-20 in de match. Esajas moest vlug met drie fouten naar de bank. De 31-20 werd bij de rust, door toedoen van de beste bezoekers Bayart en Verhulst, tot 46-40 gereduceerd. In de tweede periode had de thuisploeg in Willegems en De Tandt attente afwerkers. Het liep tot 61-50 uit. Bell's naderde tot 71-69 maar moest in de slotfase buigen: 86-73. Denderleeuw: St. Van Homsbeeck 5, De Tant 15, Willegems 32, Vermeulen 8, Van der Kimpen 14, Blomme 3, Hoste 10. Bell's: De Prouw 6, Oelbrandt 6, Esajas 6, Bayaert 29, Verhulst 15, Pottiez 11, Staut 2.
Nu in het nieuws