Pardaf B boekt eerste zege

Print
Volleybal
BR>KRUIBEKE - Grote vreugde bij Pardaf, waar de B-ploeg de eerste zege van het seizoen liet noteren. Op bezoek bij Lendelede bevestigde het team van Frank Poppe de vormgroei.
Al in de eerste set bleek Lendelede niet aan de opslagdruk van Geoffrey Van Goethem te kunnen weerstaan. Ook in set twee maakte Pardaf het verschil vanuit de opslagzone. Bij 6-12 verslikte Pardaf zich even, maar net toen Lendelede langszij kroop, herstelde Pardaf zich. Idem in de derde set met Pardaf dat tot halfweg het voortouw had, maar even verder Lendelede opnieuw naast zich moest dulden. Bij 13-13 trok Gunther Perdaen zijn team over de streep (9-15, 12-15, 13-15).
In eerste divisie blijft Zele de overwinningen aan elkaar rijgen. In minder dan een uur zette het team van Filip Vanhavermaet Assebroek opzij. Zware opslagen van Franky De Waegemaeker maakten het verschil in de eerste en de derde set. Tussendoor was het Geert Symoens die zowel vanop de opslaglijn als klaar kijkend aan het net de West-Vlamingen afmaakte (15-6, 15-11, 15-9).
In derde divisie knoopte Berlare opnieuw met een overwinning aan. Tegen het bescheiden Kortrijk nam het vlot de eerste twee sets voor zijn rekening. In de derde moesten Danny De Maesschalck en co wat gas terugnemen, maar in de vierde herneming speelde Berlare opnieuw op hoog niveau (15-11, 15-9, 12-15, 15-8).
Bij de vrouwen verloor Oudegem een felbevochten eerste set met 15-10. In de tweede veranderde de ploeg van Willy Van Steenbergen het geweer van schouder. Zware opslagen en stevig blokwerk van Annemie Ghesqiere en Sara Van den Spiegel, regelmatig gesteund door Saskia Dedecker, deden de match in het voordeel van Oudegem kantelen (15-10, 10-15, 5-15, 6-15).
Minder reden tot feestvieren had Berlare, dat in Michelbeke een tegenstander tegen het lijf liep die in alle onderdelen te sterk bleek. Alleen in set twee konden de vrouwen van Berlare even een vuist maken (6-15, 11-15, 5-15).
Ook verlies voor Pardaf, dat zonder Vanessa Goossens nooit aanspraak kon maken op de overwinning tegen Hamont. Alleen dankzij nonchalance van de Limburgers haalde het de derde set binnen (15-10, 15-10, 9-15, 15-9).
Nu in het nieuws