spee zoav B5 S2

Nieuwkerken 6

BR>

Oostakker 1


Beide ploegen serveerden in de eerste helft een lauwe pot voetbal. De thuisploeg had meest balbezit, maar ontwikkelde niet echt druk. Geen van de doelpogingen kwam aanvankelijk binnen de palen terecht, tot De Roos rond de 20ste minuut attent moest zijn op een vluchtschot van Van De Sompel. Aan de overzijde was De Vuyst ook paraat op pogingen van Pierssens en Mariman. Hedilazio strafte net voor rust het Nieuwkerkse gebrek aan inspiratie af.
De invallers Solomon en Mokio brachten na de pauze bij de thuisploeg duidelijk een meerwaarde. Solomon ging twee man voorbij en scoorde de gelijkmaker. Kort daarna klom zijn spitsbroeder Mokio iets hoger dan De Vuyst om een strakke voorzet van Pierssens tegen de netten te koppen. Oostakker probeerde met hoge ballen nog het tij te doen keren, maar zorgde voor weinig gevaar. Achteraan gaven de bezoekers te veel ruimte weg. Nieuwkerken maakte daar gretig gebruik van.
Doelpunten: 41' Hedilazio 0-1, 53' Solomon 1-1, 59' Mokio 2-1, 71' De Wilde 3-1, 78' Mokio 4-1, 86' Solomon 5-1, 90' Yzewijn 6-1.
Nu in het nieuws