Opstal laat zich niet verrassen

Print

E. Opstal 4

BR>

E. Zele 1


In de aanvangsfase toonde Schelkens zich enkel keren gevaarlijk. Telkens hield Van Puyvelde hem van een treffer. Iets na het halfuur besloot Raf Van De Bossche na een persoonlijke actie hoog in het dak van het doel en liet de bezoekende doelman geen kans. Van Puyvelde voorkwam erger door een poging van Dooms onschadelijk te maken. Net voor rust dook Zele een eerste keer in de buurt van Parijs op. Gansbeke ging graag neer toen hij Verhulst in de rug voelde. Cornelis zette de strafschop om.
Lauwers antwoorde onmiddellijk na de koffie door de bal in de verste hoek te krullen. Cornelis mocht kort daarna alleen op Parijs af, maar de Zeelse spits liet de kans onbenut. Opstal voerde vervolgens opnieuw het hoge woord. Schelkens, Dooms en Van Landuyt vonden allemaal de attente Van Puyvelde op hun weg. De scherp ingevallen Van Landuyt zorgde nog voor ruime cijfers. Eerst stiftte hij de bezoekende doelman en een kwartier later werkte hij een voorzet van Dooms binnen.
Doelpunten: 34' Van den Bossche 1-0, 44' Cornelis (strafschop) 1-1, 46' Lauwers 2-1, 68' Van Landuyt 3-1, 83' Van Landuyt 4-1.
Nu in het nieuws