Seppe Vermeulen wint Terneuzen - Graauw

Print
Atletiek
BR>GRAAUW - Zo'n 180 deelnemers namen de start in de lange afstandswedstijd tussen Terneuzen en Graauw. Twee waagden het van bij de aanvang van de wedstrijd voluit tegaan. Terwijl Seppe Vermeulen over een goede spreiding van zijn krachten waakte, bleek dat niet het geval met Goossens. Die moest 8km voor het einde opgeven wegens zuurstofgebrek. Voor de Koewachtenaar lag dus de weg breedopen naar de zege. Op bijna drie minuten volgde veteraan Dirk Van de Veire, die ook dezelfde voorsprong had op nummer drie Roni Van Acker.
De achtervolgers volgden korter na elkaar. De atleten uit onze regio waren hierin ruim vertegenwoordigd. Etienne Van Wesemael liet Patrick Hembrechts, Ivan Mees en Maarten Dhollander nog achter in de laatste kilometers.
Bij de vrouwen was het eens te meer Trees Vermeersch die de zege op haar naam schreef. Zij liep de afstand in 1'56"10.
In het afwachtingsprogramma in de omgeving van Graauw was Zwijndrechtenaar Davy Van Bogaert de beste. Voor de tweede plaats was er wel spanning. Daar zorgden Patrick Peeters en Erik Lafort voor. De Beverse Gino Maes klopte op zijn beurt Frank Manise, Freddy Van Eynde en Raoul De Wilde voor de vierde plaats.
De Zeelse Miet D'Heer liep over de 8km een tijd van minder dan 29'. Op de 5km ging de zege naar Marc Beukelaer. Pierre Nachtegaele moest tevreden zijn met de tweede plaats, terwijl Stekenaar Chris Hamburger zich als derde meldde. Volgende wedstrijd in Graauw is de Kerstloop op 11 december.
Nu in het nieuws