John Kluskens viert eerste zege in eigen Zele

Print
Veldlopen
BR>ZELE - In navolging van Patrick Grammens boekte nu ook John Kluskens zijn eerste veldloopzege als senior. Vorig seizoen kwam de Zelenaar meermaals op het podium, maar nooit met dat nummertje één onder zijn voeten. Dit keer lukte het wel en dan nog in zijn eigen Zele.
"Ik heb een afschuwelijke zware laatste ronde moeten doorbijten", gaf hij als uitleg. "Die ronde leek eindeloos en mijn benen begonnen steeds zwaarder te wegen. Ik durfde niet vertragen omdat Francis Van Steenbrugge me kort op de hielen zat. Die werd op zijn beurt belaagd door het spurtende duo Steven De Vlieger-Hans Vanderhoeven. Laatstgenoemde had ik zowat als favoriet getipt."
De andere mannen op het podium vertelden net hetzelfde. Het publiek mocht zich in de nijdige, koude wind dus opwarmen aan een boeiende wedstrijd. Ook Arn Ornelis, Geert Bekaert en Kris Goossens behoorden in de aanvang van de wedstrijd tot de kopgroep waarin Guy Veldeman het na één ronde voor bekeken hield.
De zege ging bij de juniores naar Oostendenaar Tim De Vilder, die de maat nam van Koen Wilssens en de vlugste starter David Berckmoes. Wilssens liep lange tijd op zo'n twintig meter achter De Vilder, maar net dat stapje sneller kwam er niet meer. Berckmoes zal moeten leren niet met zijn krachten te spelen. De Zelenaar kreeg nu meer tegenstand dan verwacht.

Vrouwen


De wedstrijd bij de vrouwen was net het tegenovergestelde van bij de mannen. Linda Milo koos onmiddellijk het hazenpad en alleen de plaatselijke jeugdige Stephanie De Croock volgde de 39-jarige militaire. De volgende tempoversnelling van Milo was voldoende om De Croock los te krijgen. Nathalie Tytgat kon hiervan niet profiteren en was tevreden met haar derde plaats. Nathalie De Vos had geen noemenswaardige tegenstand bij de juniores en boekte haar tweede winst dit seizoen.
Nu in het nieuws