"Het kan nog een mooi seizoen worden"

Print
Ronny Van Geneugden en Charles Dago basisleggers van derde Lokerse zege op rij
BR>LOKEREN - Lokeren zet zijn opmars verder. Tegen Moeskroen, de ex-club van trainer Georges Leekens, behaalden de Waaslanders hun derde driepunter op rij. Aanvoerder Ronny Van Geneugden en de van week tot week beter wordende Ivoriaanse spits Charles Dago waren de basisleggers van de tweede thuiszege van het seizoen.
"Onze eerste helft was niet heel sterk maar toch kon Moeskroen, dat in die periode de betere ploeg was, slechts op voorsprong komen via die ongelukkige owngoal van Hein Van Haezebrouck", zei Ronny Van Geneugden na de wedstrijd. "Maar ik kon dan weer op geen beter moment de gelijkmaker scoren zodat wij toch nog met een 1-1 tussenstand mochten rusten. Tijdens die rust heeft onze trainer een en ander bijgesteld met het gevolg dat wij onze tegenstander tijdens de tweede helft minder ruimte gaven op het middenveld. Na de rust zag het er dan ook naar uit dat wij de wedstrijd naar onze hand gingen zetten. Die strafschop kwam evenwel roet in het eten gooien en bracht ons een tweede keer op achterstand. Maar ook die hebben wij kunnen wegwerken en uiteindelijk nog kunnen ombuigen in een zege. Het pleit voor onze morele weerbaarheid. Het werd een overwinning die we afdwongen op basis van inzet en enthoesiasme. De zegedrift was groot."
"Als we draaien met 23 punten zou dat schitterend zijn."
Ronny Van Geneugden
Het belangrijke eerste gelijkstellende doelpunt op slag van rust was voor Ronny Van Geneugden, die met een haarfijn getrapte vrijschop ook aan de basis lag van de tweede gelijkmaker, al zijn vijfde competitietreffer van het seizoen. Met dit aantal is hij, samen met die andere middenvelder Chris Janssens, ook de topschutter bij de Waaslanders die de laatste weken zeer gemakkelijk (twaalf treffers in drie wedstrijden) scoren maar bijna even gemakkelijk (zeven) tegendoelpunten toestaan.
"Zo lang wij minstens één keer meer scoren dan onze tegenstander is dat geen probleem. Wij zijn nu aan een reeks bezig die kan vergeleken worden met deze van het begin van het vorige seizoen. Die bracht ons in de kop van de klassering. Als ik mij goed herinner sloten wij vorig seizoen de heenronde met 28 punten af. Als wij de twee nog te spelen wedstrijden op Beveren en thuis tegen Lierse, kunnen winnen, sluiten wij nu de eerste ronde af met 23 punten. Als je ziet van waar we komen, zou dat schitterend zijn."
Het ziet er dus naar uit dat de desastreuze start volledig tot het verleden behoort en dat de Lokerse trein terug op het goede spoor is geraakt. Het werk van Georges Leekens begint te lonen. Aanvoerder Ronny Van Geneugden, duidelijk het verlengstuk van de trainer op het veld, verwacht dat zijn ploeg een sterke tweede ronde zal neerzetten en durft dan ook voorspellen dat het nog een mooi seizoen kan worden voor Lokeren.
"Zeker ook omdat er ernstig werk wordt gemaakt van het aantrekken van versterking. De Bosniër Suad Katana is er al en er komen er zeker nog een tweetal spelers bij. Lokeren blijft een club met ambitie."
Nu in het nieuws