"Het gaat van week tot week beter"

Print

Man van de match

BR>LOKEREN - Charles Dago werkt zich van week tot week nadrukkelijker op de voorgrond in het elftal van Georges Leekens. Zaterdagavond was hij betrokken bij de drie treffers die Lokeren tegen Moeskroen aan een duur bevochten vierde zege hielpen. De eerste legde hij 'panklaar' voor de linker van aanvoerder Ronny Van Geneugden. Met een fraaie kopbal zorgde hij zelf voor de tweede goal. De kroon op het werk plaatste Dago bij het derde doelpunt met een flitsende persoonlijke actie en een splijtende voorzet die Koen De Vleeschauwer in eigen doel verwerkte.
De Ivoriaanse spits genoot na afloop met volle teugen van het succes. "Het gaat van week tot week beter", adlus Dago. "Het is vooral een kwestie van vertrouwen, wat dan weer het gevolg is van de betere resultaten. Met een tien op twaalf zijn de resultaten de laatste weken zeer goed."
Tegen Moeskroen was het de zevende keer dat hij in de selectie zat van Georges Leekens en de vierde keer dat hij aan de aftrap stond. Hij nette ook zijn tweede doelpunt. "Wie scoort, is niet zo belangrijk. Ik beleef evenveel plezier aan een assist. Zolang we maar winnen. En dat lukt de laatste weken behoorlijk."
De loopbaan van de 24-jarige ex-speler van Africa Sport, waar hij veelvuldig topschutter was, liep op Daknam nochtans nog niet over een pad van rozen. Pas in april aangekomen, geraakte hij in mei al buiten strijd. Uiteindelijk bleek een dubbele operatieve ingreep (zware spierblessure in de dij en voorste kruisbanden van de knie geraakt) noodzakelijk. Een inactiviteit van zes maanden werd in het vooruitzicht gesteld maar via keihard werken tijdens de revalidatie was de Ivoriaan na vier maanden terug. Geleidelijk aan is hij aan het bewijzen dat hij als aanvaller heel wat in zijn mars heeft. Tot groot genoegen van manager Willy Verhoost die hem naar Daknam haalde.
Nu in het nieuws