"Elke club moet zo'n periode door"

Print
LIER - Neel De Ceulaer, de manager van Lierse, beseft ook dat zijn club aan een mindere periode bezig is, maar gelooft dat de terugval straks afgeslagen zal worden.
BR>"Ik twijfel er niet aan dat we een sterke tweede ronde zullen spelen", zegt De Ceulaer. "Dit is van tijdelijke aard. We voetballen minder en kennen ook dat tikkeltje geluk niet. Je kan de spelers niet van onwil beschuldigen. In Brugge hadden we ondanks een barslechte eerste helft nog recht op een punt, maar het feit dat het telkens nét niet lukt, zet deze mindere periode in de verf. Elke club moet zo'n periode door. Paniek is er zeker niet. Waarom ook? Het is jammer dat we ons extraatje tegenover de Europese concurrenten in de tabel kwijt zijn, maar ik blijf ervan overtuigd dat we tot de laatste dag in de running blijven. Zonder al te veel kleerscheuren de winterstop halen, wordt nu de hoofdopdracht."
De Ceulaer vindt het positief dat de buitenwereld de lat hoger legt voor Lierse.
"Pakweg zes jaar geleden waren we tevreden met een beperkt verlies in Brugge. Nu zijn we ontgoocheld met de nipte nederlaag. We zetten dus stapjes in de goede richting. De verhoudingen liggen anders. Daar moet de groep ook leren mee leven. Net zoals we deze zwarte periode moeten overbruggen en zo snel mogelijk weer met ons fris, aanvallend voetbal moeten aanknopen."
Nu in het nieuws