Kwik ongeslagen na hard duel

Zaalkorfbal

L.W.

BR>

MERKSEM -

Aan ruime publieke belangstelling ontbrak het alleszins niet in de topper tussen Kwik en Meeuwen. De thuisploeg won met 21-17. Na de volle pot in de openingswedstrijd tegen Minerva blijft de ploeg van coach Dirk Morreel dus ongeslagen.

Na een soms vrij potige vertoning stond voor Kwik een

Hollandse

21-17 score op de tabellen. Véél doelpunten dus, dat hebben de toeschouwers graag. En het konden er zelfs meer geweest zijn indien er enkele technische handigheidjes van Kevin De Waele niet naar de prullenmand waren verwezen.

Dirk Morreel, de coach van Kwik en de ex-ad interim bondscoach: "Het was niet altijd

gezellig

spelen. Het ging er soms iets té bitsig aan toe en de scheidsrechter ging niet altijd vrijuit. Na afloop had onze verzorgster werk genoeg om enkele spelers en speelsters

op te lappen

. Niet dat Meeuwen echt bewust potig speelde, maar iedereen ging voor het resultaat en de duels waren soms hard."

Meeuwen verving vorige week zijn trainer-coach Jacky Mathis door Paul Van Santvoort, die na zijn eerste training al meteen zijn stem kwijt was. "We oefenden in de Sportschuur en ik moest er té hard roepen. Het resultaat was dat ik er sprakeloos van was geworden."

De trainerswissel had voor een schokeffect moeten zorgen. Meeuwen ging alvast stevig van start en leidde na tien minuten dan ook met 1-4. Enkel Tom Mertens zorgde voor weerwerk. Even later viel de ploeg van het Rivierenhof stil en hiervan kon Kwik gebruik maken om terug te komen. Halfweg wezen de bordjes 9-8 aan. Meeuwen plooide in de tweede helft en zag Kwik tot 12-8 uitlopen. Toen Van Santvoort Yves Suyckerbuyck voor Thierry Van Goidsenhoven wisselde, kwam er wel meer aanvalskracht voor Meeuwen, maar Kwik liet niet meer begaan.

KWIK:

Mertens 4, De Vijlder 4, De Waele 3, Dunon 2, De Mets 3, De Coninck 3, Commers 1, Verhulst 1.

MEEUWEN:

Smits 3, Van Uffelen 3, Van Sweeveldt 2, Van den Eede 1, Storms 3, Van Goidsenhoven, Cindy Van Dorst 1.