"Laat de anderen maar voor drie punten komen"

Print
Dave Smits acht Geel niet rijp het initiatief te nemen
BR>GEEL - Geel bleef tegen Lommel voor de derde opeenvolgende week overeind, maar het achtste gelijkspel van het seizoen hielp Verbroedering amper verder. Integendeel, door de zege van Beveren troepten de vier staartploegen nog dichter bij elkaar. "We lieten een mooie kans onbenut om een vierpuntenkloof te slaan", besefte Dave Smits.
De erbarmelijke staat van het veld in het Leunen-stadion maakte combinatievoetbal zaterdagavond nogmaals onmogelijk. "Na een kwartier wedstrijd moest iedereen zijn best doen om rechtop te blijven lopen", omschreef Jos Daerden, de trainer van Lommel, op de persbabbel zijn afkeuring terwijl collega Paul Put instemmend knikte. Het noopte beide ploegen tot het hanteren van de lange-hoge-bal-tactiek.
"We werden gedwongen het spel te maken, maar op dit veld rolt de bal niet en dan vraag je om moeilijkheden", vond Dave Smits. "Die rol van initiatiefnemer ligt ons ook niet. Wij zijn daar niet rijp voor. Alleen als de andere club het spel bepaalt en wij kunnen counteren, zijn we gevaarlijk. Lommel kwam voor één punt, wij hebben liever dat de tegenstander er drie beoogt. Nochtans speelden we voor de rust niet slecht. We hadden de wedstrijd in handen, kregen mogelijkheden, maar werkten te slordig af. Zefilho en Benediktsson zaten voor een keer niet goed in de wedstrijd."
Geel verknoeide zijn kansen voor de rust en ging tijdens de tweede helft met Novcic, die was ingevallen voor de geblesseerde Curto, te nadrukkelijk op zoek naar een verlossend doelpunt.
"We verwaarloosden ons middenveld. Maar dat had veel te maken met de afwezigheid van Lendvai en Versavel. Onze aanvallers speelden te diep zodat er achter hen een leemte ontstond. Mede door de slechte staat van het veld opteerden we voor lange en hoge ballen. Maar dat past niet bij deze ploeg. Geel ontbeert gestalte voorin. Onze eerder kleine spitsen hebben nood aan een steekpas in plaats van ballen die uit de hemel vallen."
Spitsen die falen en een onbestaand middenveld, maar achterin stond tegen Lommel voor de derde week op rij een verdediging onder leiding van Dave Smits die geen krimp gaf.
"Dat doet deugd. Enkele weken geleden zat ik in zak en as toen de trainer me uit de basis zwierde. Ik begon te dubben, zat dagelijks in de wagen tussen Tilburg en Geel te piekeren. Nu rijd ik weer met de glimlach al die kleine, drukke baantjes op omdat ik weer plezier vind in mijn job. Let wel, ik was niet goed bezig. Maar ik ben ook maar een mens en de minste fout werd in die beginperiode afgestraft. Omdat die eerste overwinning er maar niet kwam, greep de trainer sneller in. Inmiddels is de rust hersteld en durf ik stellen dat organisatorisch alles op punt staat. Iedereen luistert naar elkaar en er zit vertrouwen in de ploeg. Dat weerspiegelt zich overigens in de vijf punten die we uit onze jongste drie partijen puurden."
De resultaten van zaterdagavond drijven Geel, Lommel, Sint-Truiden en Beveren dichter bij elkaar. De strijd om het behoud kan beginnen.
"We hebben vanavond een mooie kans laten liggen om dit groepje te ontvluchten, want dit Lommel was zeker te pakken. Maar laat ons het positief bekijken: derde week op rij zonder nederlaag en dat is heel belangrijk met de derby tegen Westerlo op het programma."
'
Nu in het nieuws