Antwerpen krijgt les in afwerking

Print
Waterpolo
BR>ANTWERPEN - In de topper tussen Antwerpen en Kortrijk kreeg de thuisploeg in het eigen vertrouwde Wezenbergbad een 7-12 nederlaag aangesmeerd. De jongens van coach Ronny Van Peteghem waren heel de tijd op achtervolgen aangewezen en speelden te onzuiver om aanspraak te kunnen maken op de zege.
Bij Kortrijk tastte Richter voortdurend de grens van het toelaatbare af en het dichtgemepte oog van Antwerpenaar Mike Tignol bewees dat Richter de grens al eens overschreed. Het scheidsrechtersduo dat zeker geen goede beurt maakte, durfde niet tot uitsluiting over te gaan.
Nadat Antwerpen op 1-0 was gekomen, sloeg Kortrijk hard terug. In een mum van tijd stond het 1-4. Antwerpen kon te weinig profiteren van de man-meer-situaties en kwam dan ook nooit dichter dan twee treffers. Op de cruciale momenten faalde het in de afwerking. Kortrijk maakte dan optimaal gebruik van de tegenaanval. Bij een 7-9 stand miste Joeri Van Steenberghe een mooie kans om alles weer open te gooien. Hij miste en Kortrijk maakte het zaakje daarna af met drie doelpunten.
Door deze nederlaag wordt het voor Antwerpen quasi onmogelijk de tweede plaats te behalen. In derde positie aan de play-offs beginnen is altijd minder gunstig.
Nu in het nieuws