Mortsel wipt over Ranst en Genk

Print
Zaalvoetbal
BR>ANTWERPEN - Op internationaal niveau is het Belgisch zaalvoetbal vorige week weer niet al te schitterend uit de verf gekomen. De nationale ploeg won (5-8) en verloor (3-2) in de dubbele vriendschappelijke interland met Slovakije, en landskampioen Sint-Truiden kon in de heenmatch voor de Benelux-beker tegen de semi-profs van Den Haag met een 3-4 verlies geen gunstige uitgangspositie verwerven.
In competitieverband werd het topduel tussen het leidersduo Charleroi en Sint-Truiden naar een latere datum verschoven. Van de subtop profiteerden alleen Koersel en Rekem hiervan om de achterstand te verkleinen, terwijl het op stoom geraakte Mortsel in Genk de gunstige trend bevestigde en meteen de Antwerpse scepter overneemt.
Zonder de in Slovakije geblesseerde Michiels hield Mortsel met goals van Beyers, Vergauwen en Van Loock Genk in eigen vesting op een 2-3 afstand. Mortsel wipt in de tabel met een gelijk aantal winsteenheden en een wedstrijd minder gespeeld over Ranst en Genk naar de vijfde plaats.
Ranst had geen verhaal tegen het gevaarlijker en efficiënt afwerkend Rekem, dat de ongemotiveerde thuisploeg vrij vlug op een 0-3 achterstand plaatste langs Goossens en Vos en de basis legde voor de uiteindelijk niet onverdiende 1-6 winst.
Brasschaat en Herentals bewerkten wel een belangrijke overwinning. Gessner toonde zich bij Brasschaat voor de eerste keer outstanding met een 3-1 tussenstand als resultaat. Leopoldsburg kwam na rust opnieuw langszij, maar de nooit aflatende Breugelmans en Segers mikten Brasschaat naar de verdiende driepunter. Herentals, zonder de geblesseerde Van Den Broeck en Troonbeeckx, moest in Houthalen eveneens tot het uiterste gaan. Slechts in de allerlaatste minuut stelde Braziliaan Nino met een trap vanop twaalf meter de 2-3 zege veilig.
Nu in het nieuws