"Anders gaan voetballen"

Print

Trainerspraat

BR>SINT-TRUIDEN - Emilio Ferrera, keurig in het pak en kort geknipt, sprak de toehoorders dit keer in het Frans toe.
"Mijn Nederlands is nog niet perfect en ik wil niet meer verkeerd begrepen worden", verklaarde de trainer van Beveren die er lang na de wedstrijd nog altijd niet bij kon dat Sint-Truiden niet had gescoord.
"We hadden het erg moeilijk in het begin", zei hij. "Maar dat hadden we verwacht. Zelfs Anderlecht had het hier lastig. Maar dat het 0-0 bleef, kan ik alleen maar aan een mirakel wijten. Sint-Truiden speelde heel sterk, maar had pech in de afwerking. En dan scoren we plots uit een counter. Een knap doelpunt. Daarna herstelden we het evenwicht en slaagden we erin Isaias en Teppers uit de wedstrijd te houden, toch de sleutelfiguren bij Sint-Truiden. Enfin, we hadden nu het geluk dat we tegen Lierse en Club Brugge ontbeerden."
Ferrera had een speciale vermelding in petto voor Dhont en Torken.
"Wat Dhont presteerde, was buitengewoon", zei hij. "Torken scoorde al drie keer in vier wedstrijden. Hij is een erg belangrijke speler voor ons. Voor elke ploeg die in degradatienood verkeert is een scorende spits een zegen."
Maar Ferrera zou geen missie hebben als hij zijn praatje niet met deze licht visionaire uitspraak bijkleurde.
"Organisatie en inzet waren vandaag de sleutels tot dit succes", zei hij. "Over ons spel op zich ben ik ontgoocheld. Maar soit. We hadden deze zege nodig om straks anders te kunnen gaan voetballen. Ik hoop dat mijn spelers zich nu realiseren dat ze daar de kwaliteiten voor hebben."

"Geen degradatiekandidaat"


SINT-TRUIDEN - Willy Reynders, de ex-trainer van Lokeren en de opvolger van Poll Peters, mocht bij zijn eerste thuismatch op Staaien meteen een hele harde noot kraken.
"Onze eerste helft was goed", zei Reynders. "Onze eerste twintig minuten waren zelfs heel goed. We hielden Beveren constant onder druk en dwongen een pak kansen af, waarvan er twee, drie eigenlijk niet te missen waren. Maar goed, als je niet scoort, dan kan je niet winnen en ben je dan ook niet echt goed bezig."
Over de tweede helft was Reynders heel wat minder te spreken.
"Het verschil was te groot", zei hij. "Die 0-2 was natuurlijk een serieuze tik, maar het leek wel alsof sommigen vanaf dat moment alle afspraken waren vergeten. Misschien bezweken ze onder de druk van de omstandigheden of onder het gemor van het publiek. Wie zal het zeggen? Ons spel ontaardde in gevechtsvoetbal. We speelden te veel in de kaart van Beveren en we kunnen dus alleen maar de hand in eigen boezem steken."
Sint-Truiden zit in moeilijke papieren dus. Voorlaatste staat de club al. De Limburgerzs zijn zelfs de virtuele rode lantaarn als Beveren zijn inhaalwedstrijd tegen Westerlo wint.
"Toch zie ik dit Sint-Truiden niet als een degradatiekandidaat", zei Reynders vechtlustig. "Daarvoor schuilt er te veel kwaliteit in de groep."
Nu in het nieuws