Dragons domineert prestigeduel tegen Herakles

Print
Hockey
BR>BRASSCHAAT - Dragons domineerde de derby tegen Herakles van begin tot einde. De landskampioen kwam nooit in de problemen en bij de rust was de partij zo goed als gespeeld. Met doelpunten van Van der Gracht, Hopchet en Jean Willems kon Dragons met een geruststellende 3-0 voorsprong gaan rusten.
Na de pauze zette Herakles Dragons even onder druk, maar het was toch weer de thuisploeg die scoorde. Een mooie actie - met in de hoofdrol Jasper Vredegoor en Tanguy Hopchet - werd door eerstgenoemde knap afgewerkt. Twee minuten later lukte een hardwerkende Patrick Joossens een vijfde treffer na een infiltratie doorheen de defensie van Herakles. Tien minuten voor affluiten kon de Chaffoy voor de bezoekers de eer redden met een doelpunt na een strafcorner.
Over twee weken begint de eindronde met de beste zes. Zowel Dragons als Beerschot en Herakles zijn van de partij. Beerschot won vlotjes van Ukkel met 4-0 en eindigt deze eerste ronde als leider in het klassement. Ukkel, Pingouin en Leopold spelen samen met het Antwerpse drietal de eindronde met de beste zes. De eerste vier spelen dan onder mekaar de halve finales met heen- en terugwedstrijd.
Nu in het nieuws