"Constant onder druk"

Print
Lennik ontgoochelt weer in topper
BR>MAASEIK - Ook in haar derde topper van het seizoen heeft Lennik de steile ambities niet kunnen waarmaken. Op alle fronten bleek Maaseik sterker. Met degelijk volleybal onder leiding van de amper 19-jarige Martin Lebl kwamen de Limburgers nooit in de problemen tijdens een ontgoochelende topper.

Maaseik 3


Lennik 0


Met de lachwekkende soap rond de naturalisatie van Shittu - wel speelgerechtigd voor de nationale ploeg, nog geen Belg voor de gewone competitie - diende Maaseik-trainer Kristiansson de Amerikaan Diehl opnieuw langs de lijn te houden. Hierdoor kreeg Timothy Buys, ex-Lennik, een mooie gelegenheid om zijn kwaliteiten te bewijzen tegen zijn voormalige club.
"Tot hiertoe heb ik niets dan positieve ervaringen opgedaan bij Maaseik", aldus Buys. "Alles is hier op een uiterst professionele manier geregeld. De kwantiteit en kwaliteit van de trainingen liggen hier een stuk hoger dan bij mijn vorige werkgever, met vooral aandacht voor meer power. Aanvankelijk kwam ik hier om mijn persoonlijk spel te verbeteren en ik besefte dat er normaal geen plaats was voor mij in het basisteam. Door de aanslepende historie rond Shittu en blessure van Roex kreeg ik reeds heel wat spelgelegenheid. Ik besef echter dat vooral mijn opslag en aanval nog voor heel wat verbetering vatbaar zijn en blijf dan ook keihard werken".
Na de onverwacht vlotte overwinning van de landskampioen uiteraard niets dan lachende gezichten in het thuiskamp. Ook internationals Reymen en Heynen deelden in de vreugde.
"Na onze mislukte campagne in Vilvoorde vreesden wij wel enigszins de wedstrijd tegen Lennik. Na de 0-3 op het veld van Roeselare bewijzen wij vandaag eens te meer dat wij ook dit seizoen de landstitel mogen beogen. Zeker wanneer de herstellende Roex terugkeert en ook Diehl speelgerechtigd zal zijn".
In het bezoekende kamp was de ontgoocheling groot.
"Wij kwamen nooit in de wedstrijd", opent Lennik-coach Jan De Brandt. "Maaseik hield ons met zware opslagdruk constant in een strakke wurggreep, terwijl wij vooral in dat onderdeel faalden. Heynen kon hierdoor naar hartelust het spel verdelen. Dumitrescu kon nooit uitpakken met zijn gevreesde sprongopslagen. Zelf blunderden wij te vaak in receptie; vooral de korte taktische opslagen ontregelden onze opvang".

Nu in het nieuws