Herentals heeft Europese kwalificatie binnen bereik

Klepp 0

BR>

Herentals 3


KLEPP - Herentals heeft zijn dertiende Europese campagne met succes ingezet. In het door vrieskou geteisterde Klepp heeft het team van Koen Hoeyberghs de Noorse kampioen met 0-3 verslagen. Dankzij deze ruime overwinning lijkt de kwalificatie voor de "Final 16" binnen bereik.
Alhoewel de verplaatsing naar Klepp op papier voor Herentals geen problemen mocht opleveren, slaagde Koen Hoeyberghs er toch in om zijn Kempense vrouwen erg geconcentreerd aan de opslag te brengen. Reeds van bij de eerste balwisselingen liet Herentals er geen twijfel over bestaan wie het laken naar zich toe zou trekken. Opslagen van Moga en Deckers zaaiden paniek in de Noorse rangen, terwijl Duyck en Buchberger heersten in het midden van het net. In minder dan geen tijd stond de eerste deelwinst op het bord.
Een identiek spelbeeld in de tweede set. Pas wanneer Hoeyberghs in de derde herneming Wauters en Van Looy liet opdraven voor Rauh en Deckers kon ook Klepp - langs Heidi Larsen en Vivi Ann van der Blom - even de neus aan het venster steken. Bij 19-21 kreeg Herentals het even warm, maar één tempoversnelling van Dirickx en co bleek voldoende om Klepp af te schudden.
Opdracht volbracht derhalve voor Herentals, dat het bezoek van Klepp aan Herentals met een gerust gemoed kan tegemoet zien.
"Op basis van wat Klepp in eigen huis liet bewonderen, mag de kwalificatie geen problemen opleveren", stelt woordvoerder Smets. "Zelf speelden wij hier zeker niet onze beste wedstrijd, maar dan nog kon Klepp ons niks in de weg leggen. Neen, volleyballend Klepp kon me niet bekoren."
Setstanden: 12-25, 10-25, 22-25.

Nu in het nieuws