D04 S13 ereklasse vrouwen

Temse 0

BR>

Yvoir 3


TEMSE - Vijftig minuten duurde de slaapverwekkende vertoning tussen Temse en Yvoir. In die periode veegden de Waaltjes de vloer aan met een in alle onderdelen falend Temse. De eerste punten waren weliswaar voor de thuisploeg, maar eens Milichkevitch op bedrijfstemperatuur kwam was zij niet meer af te stoppen. Konden Petrenko en Roegiers Temse in de eerste set nog tot 13-16 in de match houden, in de tweede herneming moest Temse al onmiddellijk de rol lossen (0-4 en 7-20). Opnieuw meer weerwerk in set drie, maar Honore en Lechat zetten met gemeten opslagwerk Yvoir op weg naar de matchwinst. Bij Temse is Jan Rombout niet langer trainer. Hij wordt opgevolgd door Eric Bockstael.
Setstanden: 16-25, 14-25, 15-25.

Melsele 0


Tongeren 3


MELSELE - Een vertimmerd Melsele - zonder de lichtgeblesseerde Eeckhaoudt en met de Nederlandse De Booij in het team - liet een nogal gelaten indruk. In de eerste twee sets moesten de Waaslanders Tongeren, met voormalig Melsele-trainster Kato Snauwaert als drijvende kracht, onmiddellijk laten voorgaan. Pas in de derde herneming bood de thuisploeg even weerwerk (8-11), maar Jerabkova scoorde met zware sprongopslagen negen punten op rij en een uitgeblust Melsele moest de rol onverbiddelijk lossen.
Setstanden: 15-25, 15-25, 11-25.

Kerkhove 3


Schelle 0


AVELGEM - De bezoeksters misten Evelyn Bilaey, maar ook Kerkhove verscheen gehandicapt aan de opslag: de aan de knie gekwetste Makarenko ontbrak bij de West-Vlamingen. Dat belette een uitstekend Kerkhove niet om probleemloos de maat te nemen van de bezoeksters, wat duidelijk blijkt uit de setstanden. De West-Vlaamse automatismen in blok en verdediging werkten feilloos. Schelle had ook heel wat last met de opslagen van de thuisploeg en kon het plaatselijke middenduo Dejonghe-Gyselinck nauwelijks afstoppen.
Setstanden: 25-13, 25-15, 25-14.
Nu in het nieuws