Het venijn zit in de staart

Print

Aarschot 2

BR>

KFCO Wilrijk 1


AARSCHOT - Aarschot kan zich de eer toekennen Wilrijk de eerste nederlaag van het seizoen te hebben bezorgd. Een verdiende zege van de Demerploeg, die zich vooral tijdens de eerste periode de betere toonde. "We stelden hier vandaag vast dat we eigenlijk wat te weinig kwaliteit in huis hebben om in de top drie mee te draaien. Ik dacht dat we aanspraak konden maken op een gelijkspel, maar kan niets aanmerken op de zege van Aarschot. Het is nu onze opdracht om in de volgende dagen alles te relativeren en in de juiste context te plaatsen. Deze eerste nederlaag mag immers geen sporen nalaten voor de rest van de competitie," vatte trainer Vercruysse de situatie van Wilrijk samen.
Het begon nochtans allemaal hoopgevend voor Wilrijk, dat net voor rust kon scoren via Van de Zande, na goed voorbereidend werk van Jonsson en Lucidarme. Een wat zwaar verdict voor Aarschot dat de betere kansen bijeen voetbalde.
Na de onderbreking hield Wilrijk de wedstrijd onder controle en net wanneer het grootste leed geleden leek, sloeg Aarschot toe. Eerst via Turelinckx na corner van Cools. Vijf minuten voor tijd schoot deze laatste een gemeten voorzet van Jaquemijn voorbij Berghmans.
Scheidsrechter: Dens.
AARSCHOT: Leysen, Janssens, Jaquemijn, Melis, Verhesen, Cools, Pereira, Benijts (65' Peeters), Turelinckx, Laeremans, De Graef.
KFCO WILRIJK: Berghmans, Vets, Van Wemmel, De Cat, De Doncker, Hassenberg, Lucidarme, Van de Zande (80' De Coninck), Cools, Jonsson (35' Mattheussen), Vercammen.
Doelpunten: 44' Van de Zande 0-1, 76' Turelinckx 1-1, 84' Cools 2-1.
Gele kaart: Mattheeussen.
Nu in het nieuws