Anja Smolders draait rollen om

Print
ROESELARE - In de openingswedstrijd van de Crosscup moest Anja Smolders drie weken geleden de eer nog aan Veerle Dejaeghere laten. Gisteren gaf het duo mekaar geen duimbreed toe. Ze liepen zelfs geregeld schouder aan schouder, maar op het einde kon Smolders toch afstand nemen van de West-Vlaamse.
BR>"Het was niet uit rivaliteit dat we naast mekaar gingen lopen", aldus Smolders. "We wilden gewoon elk ons deel van het werk doen en bovendien kon je beter wat uitzicht hebben op de bulten in het parcours."
Het verschil met Gent, waar zij pas vijfde was? "Ik bleek daar toch mijn stage niet verteerd te hebben. Daarom heb ik nadien wat gas teruggenomen. Ik voelde me nu stukken frisser, er zat meer pit in. Dit was de ideale krachtmeting voor het EK, al durf ik daarover geen voorspellingen meer te doen na een paar tegenvallers."
Veerle Dejaeghere moest het afleggen in de lange sprint: "Een beetje jammer als je eens voor eigen publiek kunt lopen. Over het EK durf ik helemaal niets zeggen, want bij internationale kampioenschappen is het telkens dik tegengevallen."
Er zaten een paar verrassingen in de vrouwenwedstrijd. Lieve Slegers leek goed op weg naar een derde plaats toen ze eerst het achtervolgende groepje op sleeptouw nam en er daarna van weg ging, maar Statkuviene kwam terug en bleek sneller dan Slegers. De 37-jarige ex-Litouwse pakte zo haar tweede EK-selectie voor België.
Een tweede verrassing werd Veerle Van Linden. De kersverse Vlaamse universitaire kampioene finishte bijna op de hielen van Slegers: "Er zat wel een selectieplaats (eerste vier, nvdr) in, maar als je er maar net bij geraakt, kan je op een EK niets gaan uitrichten. Nu zet ik de competitie weer tot na nieuwjaar uit mijn hoofd", aldus de Kontichse, die na haar studies een paar jaar alles op atletiek zet met dit seizoen als eerste hoofddoel het universitaire WK. Bij de meisjesjuniores won Kim Offergeld met 26 seconden voorsprong en verraste de Duffelse eerstejaars Mieke Geens met een tweede plaats voor seniore Benoumeur.

EK-selectie


ROESELARE - Op basis van deze Crosscupwedstrijd werd de selectie voor het EK - op 12 december in het Sloveense Velenje - vastgelegd. Er gaan zeventien atleten:
MANNEN:
Seniores: Koen Van Rie, Ruddy Walem, Stefan Van den Broek, Marc Vanderstraeten en Tom Compernolle.
Juniores (incl. eerstejaarsseniores): Hans Hanssens, Mathieu Vandiest, Benjamin Barbier, Yannick Cloux.
VROUWEN:
Seniores: Anja Smolders, Veerle Dejaeghere, Stefania Statkuviene, Lieve Slegers
Juniores (incl. eerstejaarsseniores): Kim Offergeld, Mieke Geens, Melissa Benoumeur, Sigrid Vanden Bempt.
Nu in het nieuws