Lombeek springt naar kop

Print

:Lombeek 2

BR>

OG Vorselaar 1


Doelpunten in topwedstrijd vallen in de eerste helft
Na een spannende wedstrijd, waarin beide ploegen tot het uiterste gingen, is Lombeek als grote overwinnaar naar de kleedkamers getrokken. Zelf behaalde het de drie kostbare punten terwijl Wilrijk het onderspit moest delven bij Aarschot. Het feest kon dan pas goed beginnen.
De bezoekers begonnen furieus aan de wedstrijd. Zij grepen de thuisploeg onmiddellijk bij de keel. De eerste vijf minuten werd Lombeek met de rug tegen het doel geplakt. Dat resulteerde in drie corners. Gelukkig bleef de Lombeekse verdediging de situatie meester. Op tegenaanval misrekende Van de Hierop zich en een goed gevolgde Marteaux kon met een prachtige lobbal Van Looy te grazen nemen. Amper een minuut later slalomde Van Droogenbroeck doorheen de bezoekende verdediging. Met een geplaatst schot verschalkte hij doelman Van Looy. De bal kaatste echter vanop de doelpaal weer het veld in. Nogmaals was Marteaux er als de kippen bij en bracht de 2-0 op het scorebord. Rond het kwartier waagde Stefan De Rijck zijn kans maar de bal belandde naast het doel. Het was slechts rond de twintigste minuut dat Vorselaar min of meer het evenwicht kon herstellen. Bargibant echt bedreigen zat er geenszins in. Vlak voor de rust werd een schot van Mariën afgeweerd in de voeten van Van Loy en die kon voor Vorselaar de aansluitingstreffer binnen knallen. Na de rust trachtte Lombeek de wedstrijd onder controle te houden. Abeels miste in een reuzenkans toen hij, alleen voor Bargibant, nipt naast besloot. Op tegenaanval talmde Marteaux iets te lang en zijn schot werd door Van Looy in corner verwerkt. De voorspelers van Lombeek faalden bij de afwerking en lieten Vorselaar weer in de wedstrijd komen. Gelukkig hadden de bezoekers ook hun beste pijlen in de kleedkamers gelaten zodat de verdiende overwinning toch in eigen huis bleef.
Scheidsrechter: Michiels.
LOMBEEK: Bargibant, Rits, Moussa, Milko De Rijck, Stefan De Rijck, Du Rang, Marteaux, Dailly (86' De Mesmacker), Van Droogenbroeck, Van den Dorpe, Empain (73' De Meester).
VORSELAAR: Van Looy, Dillen, Moors, Van de Hierop, Van Beek, Mariën (82' Thijs), Piron (31' Weyers), Willems, Van Loy, Van de Pol, Abeels.
Doelpunten: 6' Marteaux 1-0, 7' Marteaux 2-0, 41' Van Loy 2-1.
Gele kaarten:Marteuax , Milko De Rijck , Dailly , Dillen
Nu in het nieuws