Schoten boven met Goffin en Van Camp

Print
Zwemmen
BR>ANTWERPEN - Zoals kon worden verwacht heeft de Schotense Sofie Goffin de Vlaamse kampioenschappen lange afstand vlotjes gewonnen. Deze wedstrijd maakt deel uit van de Vlaamse kampioenschappen die in februari van dit jaar plaats vonden. Voor de deelnemers is dit meteen een goede conditietest met het oog op de belangrijkere wedstrijden begin volgend jaar.
Goffin zwom de 800 meter in een tijd van 8.59.63 en was daarmee tevreden. "Vooral omdat ik negatief heb gezwommen, dat betekent dat ik traag ben begonnen en dan de tweede wedstrijdhelft moest versnellen. Aan het einde voelde ik dat ik nog heel wat over had en dat is toch een goed teken", aldus Sofie die zich nu kan toeleggen op de Winterkampioenschappen begin volgend jaar. "Daar wil ik mijn olympische limiettijd op de 400 meter vrije slag bevestigen. Ik heb die vorig jaar op de Belgische kampioenschappen al gezwommen, maar ik moet die in het jaar 2000 nog eens bevestigen", zo luidt het.
De jonge Anja Van Boxel van Iloka Kapellen werd in het eindklassement prachtig tweede. Ze was sneller dan de kadet Lieselotte Smet en de senior Cindy Persoons.
Bij de mannen ging de zege naar Christiaan Van Camp, net zoals Goffin van Zwemclub Schoten. Topfavoriet Steve Reys liet deze wedstrijd links liggen om zich volledig te kunnen concentreren op het EK in klein bad in Lissabon begin december. Van Camp won de 1500 meter voor de Kortrijkzaan Dieter Mortier en dit in een tijd van 16.55.
Nu in het nieuws