"Laat de toppers nu maar komen"

Print
Zuivere hattrick van Demkine leidt tot zevende thuiswinst op rij.
BR>KIEL - Het wordt zowaar eentonig: Germinal Beerschot heeft opnieuw zijn thuiswedstrijd gewonnen. De zevende op rij was het al, slachtoffer van dienst was Charleroi. De stilaan legendarische thuisreputatie blijft dus overeind. Al was er dit keer een bijzonder opportunistische Demkine voor nodig. Verguisd voor de rust, besliste hij in de tweede helft de wedstrijd met een zuivere hattrick. "Niemand is zo onberekenbaar als onze Rus", weet Jan Moons, doelman bij Germinal Beerschot.
Toch zag het er lange tijd naar uit dat niet Andreï Demkine maar wel ene Peter Van Reyn de held van de dag zou worden. Hij zorgde zowaar voor enig huwelijksgeluk op het Kiel. Voor de aftrap vroeg hij van op de middenstip - in onvervalst Antwerps - aan Elke of zij met hem wilde traa-wen. Een mooie opener die het Kiel weliswaar deed daveren maar die de elf van Germinal Beerschot niet echt tot grootse daden leek te inspireren.
"Inderdaad," zegt doelman Jan Moons, "voor de rust liep het bijzonder moeizaam. Het ontbrak ons aan snelheid, onze spitsen liepen te vaak in buitenspel en de schaarse kansen die we kregen werden verkwanseld. Hoe dat te verklaren was? Geen idee, al was het overduidelijk dat Marc Degryse en Gunther Hofmans een moeilijke dag kenden. Met Sonck en Demkine in de spits hadden beiden een andere rol en dat kostte hen blijkbaar moeite. Dan merk je onmiddellijk hoezeer de ploeg afhankelijk van hen is."
"Degryse en Hofmans hadden een moeilijke dag en dan merk je meteen hoezeer de ploeg afhankelijk van hen is."
Jan Moons
Gelukkig was er Elke. Het kind meldde tijdens de rust dat haar antwoord Ja luidde "want hoe zou iemand ooit neen kunnen zeggen op het veld van de beste ploeg van 't stad." En net dat complimentje leken Degryse en co nodig te hebben: plots ging het heel wat beter.
"In de tweede helft hebben we ons overwicht inderdaad kunnen uitbuiten", grimaste Jan Moons die voor het eerst in zes weken nog eens de nul op het bord hield. "Met in de hoofdrol niemand minder dan Andreï Demkine. Ongelooflijk toch, wat een kerel dat is. In de eerste helft mist hij een reuzekans, onder meer omdat hij de bal aan Sonck weigert te geven, en wordt hij nog door zowat iedereen uitgejouwd. Tot hij er in de tweede helft drie binnentrapt... Dat is helemaal Demkine. Geen speler is zo onberekenbaar als onze Rus."
"Demkine? Geen speler is zo onberekenbaar als onze Rus."
Jan Moons
Intussen blijft Germinal Beerschot wel mooi op schema. Jan Moons: "Zeven thuiswedstrijden, zeven overwinningen. Met een keurige zesde plaats als resultaat. Wie dit voor de competitiestart had gezegd, zou ik hebben uitgelachen. Toen dacht ik helemaal niet dat dit erin zat. Maar als we nu ook nog onze resterende thuiswedstrijd tegen Beveren winnen, zijn we zelfs de enige ploeg die met Nieuwjaar zal kunnen zeggen dat ze thuis nog geen enkel punt heeft verloren. Dat belooft voor de terugronde. Anderlecht, Club Brugge, Lierse, Genk... zij moeten stuk voor stuk nog naar het Kiel afzakken. Laat die toppers maar komen, zou ik zeggen."

Nu in het nieuws