"Eén zwaluw maakt lente niet tijdens operatie redding"

Print
Schoten-trainer waarschuwt voor vals optimisme na vlotte zege tegen Wetteren
BR>

Schoten 4


Wetteren 0


SCHOTEN -Na enkele turbulente weken laat Schoten ook op sportief vlak nog eens van zich spreken. Tegen een onmondig Wetteren pakte de ploeg uit met verzorgd en doelgericht voetbal. In een eerste helft op hoog niveau werd de tegenstand weggeblazen. Na de rust werd er gas teruggenomen, maar werd de score nog aangedikt tot niet eens overdreven eindcijfers.
De aangekondigde versterkingen werkten blijkbaar als een aansporing voor de spelers die aan de aftrap verschenen. Van bij de start zat de vlam in de pijp en de kansen volgden elkaar in razendsnel tempo op. Doelman Schollaert werd langs alle kanten belaagd, maar Budts, Silva Filho, Dausy, Stefanski en Bollaerts slaagden er niet in de bal vanuit verschillende posities in doel te krijgen.
"Even vreesde ik dat we het deksel aan de andere kant op de neus zouden krijgen", gaf trainer Vanmarcke toe. "Zoveel besluiteloosheid wordt meestal afgestraft. Gelukkig schoot Kris Janssens ons met een afgeweken vrije trap op voorsprong en viel de druk weg."
Met twee knappe doelpunten herleidden Budts en Dausy de tweede helft tot een formaliteit. Wetteren kon immers nooit de indruk wekken een autoritair Schoten in de problemen te brengen. Na de rust stak invaller Van de Sompel enkele keren de neus aan het venster, maar zijn schoten gingen over en naast. Dat voorbeeld werd aan de overzijde gevolgd door Franken en Bollaerts. Even nadat Dausy de binnenkant van de paal trof, legde Bollaerts de eindstand vast.
"Dat de zege verdiend is, zal niemand in twijfel trekken", aldus trainer Vanmarcke. "Eigenlijk moest de wedstrijd na een halfuur al beslist zijn. Positief is dat we de opbouw bleven verzorgen. We heersten in het middenveld, waardoor de kansen bleven komen.
De goede prestatie vraagt nu om een bevestiging. Eén zwaluw maakt de lente niet. Volgende week tegen leider Strombeek is elk resultaat goed, maar tegen Dendermonde en Zottegem moeten we de winst thuishouden om met een gerust gemoed de operatie redding in te kunnen zetten."
Nu in het nieuws