"Ons doel is veertig punten halen voor de winterstop"

Print
Sterk Antwerp wint verdient en slaat Dessel terug
BR>INGELMUNSTER - Na een prachtige cupmatch pakte Antwerp op Ingelmunster verdiend de drie punten. De Great Old liet in de eerste helft zijn beste voetbal van het seizoen bewonderen maar verzuimde het de kansen af te maken. De verzamelde concurrentie liet opnieuw punten liggen. Het ziet ernaar uit dat zij dit seizoen voor de tweede plaats zullen spelen.
Antwerp kwam met een vertimmerd elftal aan de aftrap. Darko Pivaljevic en Jurgen De Neys raakten niet fit, doelman Oldrich Parizek was geschorst. Verbeeck en Siljanoski liggen al langer in de lappenmand. In doel had trainer Van Acker gekozen voor Rade Mojovic. Man United-product Kirk Hilton kwam voor het eerst dit seizoen aan de aftrap. Hilton profileerde zich als linksachter als een verbeterde uitgave van Danny Higginbotham: voetballend met overzicht, zuiver in de passing en sterk in de duels, de 18-jarige Hilton heeft het allemaal. Regi Van Acker staat voor de volgende weken voor een positieve selectieknoop op de linkerflank.
Dat Antwerp het na de rust bij momenten nog moeilijk kreeg, had het aan zichzelf te wijten. In de eerste helft kreeg de leidersploeg meer dan genoeg kansen om de match te beslissen.
"De jonge ventjes bevestigden al het goede van de voorbije weken", zei een tevreden Regi Van Acker. "Dat we de laatste dertig minuten nog in de problemen kwamen, komt alleen omdat we voordien de kansen misten. Dat is de wet van de sport: wie kansen mist, vraagt om problemen."
Achtervolger Dessel verloor en ook de andere concurrenten lieten weer van hun pluimen. Niet eens halfweg lijkt de competitie al gespeeld in tweede klasse.
"We maken inderdaad onze favorietenrol waar", aldus Van Acker. "De andere resultaten bieden perspectieven, maar vergeet niet dat elke ploeg ons met getrokken messen opwacht. Ingelmunster wilde na Anderlecht ook Antwerp killen. We willen de winterstop ingaan met veertig punten. Dat betekent nog één keer winnen en één keer gelijkspelen. Met dat puntenaantal voor de helft van de competitie, zal de tegenstand van ver moeten komen. We zijn ons bewust van onze waarde. Er zit zelfvertrouwen in de groep. We weten waar we het voor doen: na 34 matchen willen we op die eerste plaats staan."
Van Acker verkoos in doel Rade Mojovic boven Rami Maimon. Mojovic blunderde na een kwartier enorm maar gelukkig voor Antwerp trapte Beerens het geschenk naast het lege doel. Ook nadien toonde de invallersdoelman zich geen toonbeeld van zekerheid op hoge ballen. Wel voetbalde de Serviër attent mee en onderscheidde hij zich met prima uittrappen. Voor de zenuwen van hartlijdende Antwerp-supporter zal de terugkeer van Parizek nochtans geen luxe zijn. Volgens Van Acker, die zich na afloop heel tevreden toonde over het optreden van Mojovic, stond het al enige tijd vast dat Mojovic de vervanger van Parizek zou worden.
"De vorige weken op training werd duidelijk dat zich maar één keuze opdrong: Rade moest in doel staan. Hij is meer een leiderstype dan Rami, is al langer op Antwerp en kent het systeem beter. Rami vecht nog wat met zichzelf en is nog niet fit."
Nu in het nieuws