Strafschop beslist wedstrijd

Print

"Het is cadeautjestijd"

BR>HARELBEKE - Henk Houwaart begreep het gisteren allemaal niet zo best. "De eerste vijfenveertig minuten waren voor Gent, de tweede voor Harelbeke. Het erge is dat we genekt worden door de omstandigheden. Bij het eerste doelpunt speelde onze keeper Sinterklaas. Bij het tweede voelde de grensrechter zich geroepen voor een job als Kerstman. Vooral die beslissing zet kwaad bloed. Maes moest zijn kop intrekken om geen Gentse voet tegen het hoofd te krijgen waarbij de bal ongelukkig tegen een arm sprong. Voor mensen die zo'n beslissingen nemen, kan ik geen respect opbrengen. Dat die man vanavond eens voor de spiegel gaat staan en zichzelf luidop de vraag stelt: "waar ben ik mee bezig?". Spijtig genoeg voor ons met professioneel voetbal. Ik betreur dat zo'n mensen langs de lijn mogen lopen. Zo'n grensrechter is de dood van het Belgisch voetbal. Zij maken het kapot."
Daniel Maes beleefde gisteren een baalnamiddag. Bij de eerste Gentse goal trapte hij lullig over de bal. "De bal botste net voor ik hem wou wegtrappen", verontschuldigde de Harelbeekse verdediger zich. "Bij de strafschop werd mijn hoofd er bijna afgestampt. Bij het wegtrekken viel de bal tegen mijn arm. Voor zoiets strafschop fluiten noem ik zuivere onkunde. Schandalig gewoon. Een bittere pil voor Harelbeke. Zo geraken we onderaan opnieuw in de problemen en krijgt de degradatiestress opnieuw voet in huis."
"Overwinning is enige wat telt."
Trond Sollied
"Het belangrijkste is dat we na drie verlieswedstrijden opnieuw de volle buit pakten", zei Trond Sollied, de trainer van Gent. "Net zoals tegen Anderlecht had de wedstrijd hier halfweg moeten gespeeld zijn. We lieten Harelbeke terug in de wedstrijd komen. Het evenwicht tussen hoofd en voeten is bij enkele spelers nog niet in coördinatie en dat heeft alles met stress te maken. Het doel, 30 punten met de jaarwisseling, houden we binnen bereik."

Nu in het nieuws