Tony Van den Bosch: eindelijk contract

REYKJAVIK

- Tony Van den Bosch kwam niet alleen met een winstpartij, maar ook met een nieuw contract uit het

Hoge Noorden

teruggevlogen. De Antwerpenaar had aanvankelijk gehoopt om maandagavond al tot een akkoord te geraken met de bond, maar het vergde nog enkele bijkomende dagen gepalaver vooraleer de tweejarige overeenkomst ondertekend geraakte. Dat contract omvat ook VdB's werkzaamheden als lesgever basketbal bij de Antwerpse Topsportschool.

BR>

Ronny Bayer neemt woensdag afscheid

REYKJAVIK

- Woensdag tegen Oekraïne sluiten de Lions de eerste schijf van hun EK-campagne af. Die kamp wordt meteen de laatste interland van de 33-jarige Ronny Bayer. Het basketbalmonument zal dan 89 wedstrijden voor zijn land gespeeld hebben. Bayer had al enkele keren zijn afscheid aangekondigd, maar de opeenvolgende bondscoaches deden steeds weer een beroep op hem. Ook in deze campagne was Bayer de

luxe-depanneur

na het uitvallen van Jacques Stas en de langdurige onbeschikbaarheid van David Desy.

"Het is mooi geweest", spreekt de Antwerpenaar. "Dit afscheid is definitief. Niets kan me nog overhalen om nog eens op de draven voor de nationale ploeg. Vanzelfsprekend hoop ik dat mijn interlandloopbaan met een zege eindigen. Dan kan dit team met een drie op drie de herfstcampagne afronden. In het voorjaar reizen we vervolgens naar Portugal, een haalbare tegenstander. In Slovenië zouden we dan met vier zeges aan de opworp kunnen komen. Lijkt me een mooi én realistisch scenario dat de weg naar Turkije openhoudt."

Nu in het nieuws