"Een belangrijke overwinning"

Print

Man van de match

BR>AALST - Emile Mpenza staat er weer. Na anderhalve maand blessureleed kruidde hij zijn wederoptreden met een doelpunt en een beslissende assist. Genoeg om zijn ploeg naar een belangrijke overwinning te leiden.
"Deze zege was belangrijk voor de club en mezelf", zei Emile Mpenza. "Standard kruipt dankzij deze driepunter langzaam maar zeker naar boven in de klassering. Ik weet dat ik er na een lange inactiviteit terug sta. Na twee wedstrijden met de invallers voelde ik mij ook klaar voor de job. Al zat ik op het einde van de partij wel dood. De match kon alle kanten uit, maar wij trokken het laken naar ons toe omdat wij efficiënter waren in de zone van de waarheid."

Het moment


"Ik wrong kansen de nek om"


AALST - Het zat Steve Cooreman niet mee in de partij tegen Standard. De speler van Aalst verknoeide verschillende open kansen om zijn ploeg op voorsprong te schieten.
"In de openingsfase had ik al moeten scoren", sloeg Steve Cooreman zich op de borst. "Mijn timing was slecht bij die voorzet van Filipovic en hierdoor kon ik de bal niet naar beneden koppen. Jammer, want een vroeg doelpunt van ons had Standard verplicht te komen en wij konden dan gevat counteren. Nadien wrong ik nog verschillende kansen de nek om en dat brak ons zuur op. Wie niet scoort, krijgt altijd het deksel op de neus. Het wordt stilaan tijd dat wij uit de slechte gewoonte treden want we glijden langzaam weg in de klassering."

Trainerspraat


"We kopen niets voor bergen lof"


AALST - Zelzo Mijac, de trainer van Standard, gooide met bloemen naar Aalst. "Aalst verdiende de nederlaag niet", zei hij. "Het is een sterk team en wij wonnen uiteindelijk de match omdat het geluk onze zijde koos." "Wat kopen wij daarmee", haakte een ontgoochelde Hulshoff in. "We spelen de tegenstander bij momenten zoek, maar falen in het strafschopgebied. Ik val misschien in herhaling, maar dat gebrek aan efficiëntie speelt ons de laatste weken parten. Op Genk blies trainer Heyligen ook al de loftrompet voor ons en nu is het weer van dat. Een wedstrijd die wij normaal gezien moeten winnen, werd verloren omdat wij slordig omsprongen met de kansen. Daar moeten we in de komende week op training aan werken."
Nu in het nieuws