"Niet in Silvelle als organisatoren niet betalen"

Print
GIETEN - 51 vertrekkers: 1. Sven Nijs (Rabobank) in 1u02'14"; 2. Mario De Clercq op 5"; 3. Richard Groenendaal (Ned) 20"; 4. Bart Wellens 20"; 5. Peter Van Santvliet 45"; 6. Tom Vannoppen; 7. Bjorn Rondelez; 8. Ben Berden; 9. Adrie van der Poel (Ned); 10. Gerben de Knegt (Ned); 11. Maarten Nijland (Ned); 12. David Willemsens; 13. Arne Daelmans; 14. Wim de Vos (Ned); 15. Marc Janssens; 16. Kris Wouters; 17. Davy Commeyne; 18. Peter Dlask (Tsj); 19. Wilfried Veldkamp (Ned); 20. Willand van Gils (Ned); 21. Thijs Volker (Ned); 22. Camiel van den Berg (Ned); Tim Johson (VSt).
BR>Stand Superprestige na 3 wedstrijden: 1. Sven Nijs 85 ptn; 2. Richard Groenendaal (Ned) 76; 3. Mario De Clercq 64; 4. Adrie van der Poel (Ned) 49; 5. Bart Wellens 45; 6. Peter Van Santvliet 43; 7. Bjorn Rondelez 33; 8. Arne Daelmans 29; 9. Marc Janssens 28; 10. Tom Vannoppen 27; 11. Erwin Vervecken 25; 12. Gerben de Knegt (Ned) 24; 13. Ben Berden 23; 14. Jiri Pospisil (Tsj) 19; 15. Daniele Pontoni (Ita) 18; 16. Radomir Simunek (Tsj) 14; Petr Dlask (Tsj) 14; 18. Davy Commeyne 13; Maarten Nijland (Ned) 13; 20. David Willemsens 11; 21. Tadeusz Koszeniwski (Pol) 10; 22. Wim de Vos (Ned) 7; 23. Kipcho Volckaerts 6; 24. Kris Wouters 5; 25. Geert Vandaele 3; 26. Tom Pynaert 2; Wilfried Veldkamp (Ned) 2; 28. Sven Vanthourenhout 1; 29. Willand van Gils (Ned) 1.

GIETEN - Peter Van Santvliet kraakte ook in het Noord-Nederlandse Gieten niet. Met een zesde stek - net voor Adrie Van der Poel, die in de laatste ronde lek reed - houdt hij stand in het SP-klassement. De vraag is echter hoelang nog, want Van Santvliet dreigt uit de SP-boot voor het Italiaanse Silvelle (woensdag 8 december) te vallen.
"Als ik hier goed presteerde, zouden de organisatoren het opnieuw bekijken, maar tot nu willen ze maar 5.000 of hooguit 10.000fr reiskosten betalen. Daar moet ik minstens 20.000fr op toeleggen om met mijn materiaal in Italië te geraken. Dat doe ik in geen geval. Een jonge belofte kan zoiets zien als een investering in zijn carrière, maar ik moet aan de centen denken. Als de organisatoren mijn onkosten niet betalen, blijf ik thuis. Dat betekent dan wel dat ik op een oneerlijke manier uit de top van het klassement verdwijn. Als het dat is wat de organisatoren willen, kunnen ze hun zin krijgen", aldus Van Santvliet.

"Wanneer kijgen we slijkcrossen?"


GIETEN - Marc Janssens was net als de voorbije weken geen seconde in beeld. De nationale kampioen blijft krasselen.
"En geloof me: dat heeft niets met slechte conditie te maken. Ik voel me goed en heb kracht. Alleen blijft mijn rug me parten spelen. Zaterdag en vandaag was het in het zand nog erger dan de vorige weken. Ik kan gewoon niet voluit gaan. Hopelijk krijgen we zo snel mogelijk slijkcrossen waarin het tempo stukken lager ligt. Dat is minder belastend voor de rug", aldus Janssens.

"Ik begrijp er niets van"


GIETEN - Arne Daelmans won op 11 november in Niel de openingsmanche van de Trofee Gazet van Antwerpen. In de topcrossen van de voorbije weken bracht hij geen bevestiging van die prestatie. In Gieten viel het zelfs behoorlijk tegen.
"Als ik wist wat er mis was, zou ik het zeggen. Ik begrijp er niets van", aldus een zwaar ontgoochelde Daelmans, die verder niets kwijt wilde.

Vervecken geeft op


GIETEN - In '95 lukte Erwin Vervecken de dubbel Koksijde - Gieten, dit weekend werd het een tegenvaller. Zaterdag stevende hij de Duinencross op een tweede of derde plaats af toen hij een lekke voorband kreeg en onderuit ging. Vervecken sloeg met het achterhoofd tegen de grond en zat een tijdje suf langs de kant. Gisteren was hij duidelijk nog niet bekomen van de klap: slechte start en halfweg verdween hij uit koers.

Simunek: seizoen mogelijk gedaan


GIETEN - Het seizoen is mogelijk afgelopen voor Radomir Simunek. Koksijde betekende zijn wederoptreden na twee weken schorsing wegens een te hoog hematocrietgehalte (WB Safenwill), maar de meervoudige ex-wereldkampioen verdraaide op een van de loopstroken zijn knie. Hij haalde het einde, maar 's avonds was de knie helemaal opgezwollen. In Gieten kwam hij niet aan de start. De knie lijkt zwaar geraakt en mogelijk moet de Tsjech onder het mes of een lange tijd rust nemen. Dat zou betekenen dat hij dit seizoen niet meer in actie komt.
Nu in het nieuws