"Opdracht volbracht"

Print

Trainerspraat

BR>ANTWERPEN - "Na onze recente nul op zes hadden we dringend nood aan punten", Franky Van der Elst, de trainer van Germinal Beerschot na de winst tegen Charleroi. "Dankzij de 3-0 overwinning behouden we aansluiting met de top en blijven we zonder puntenverlies in ons eigen stadion. In de eerste helft werd er te traag gevoetbald, waardoor we te weinig aanspeelpunten kregen. Bovendien maakten we de fout te vlug diep te spelen, waarbij we de flanken verwaarloosden.
Net voor wij de score openden, verkwanselde Sousa een enorme kans, maar als we het aantal kansen over de hele wedstrijd optellen, vind ik dat we verdiend wonnen. Ook al was de prestatie misschien iets minder, toch probeerden we onze toeschouwers iets te bieden. We bleven de combinatie zoeken, creëerden kansen en scoorden driemaal."

Man van de match


"Mijn eerste hattrick"


ANTWERPEN - Het blijft moeilijk praten met Andrei Demkine. Toch glunderde de Rus na de match tegen Charleroi.
"Met Kortrijk in een bekerpartij tegen Gent scoorde ik ooit drie doelpunten, maar dit was mijn eerste hattrick", stamelde hij. "Net voor de rust kreeg ik al een enorme kans, maar de bal stuiterde net iets te ver van mijn voet. Dat ik af en toe op de bank aan de partij moet beginnen, is een beslissing van de trainer. Hij heeft daar dan zijn tactische redenen wel voor.
In Rusland speelde ik een zestal keren voor de nationale beloften. Nu mijn land uitgeteld is voor Euro 2000 maak ik bij de nieuwe verantwoordelijken voor de selectie mogelijk een kans. Wat mijn ambities betreffen voor Germinal Beerschot hoop ik dit seizoen de beker te winnen en in competitie moeten we durven mikken op een plaats binnen de eerste drie."

Applausvervanging


"Blij met waardering"


ANTWERPEN - Met nog een vijftal minuten te spelen gunde trainer Franky Van der Elst zijn jonge Braziliaan Leonardo Da Silva een applausvervanging.
"Het is altijd prettig als je prestatie door de trainer en de supporters worden gewaardeerd", zei Leonardo. "Vroeger speelde ik meestal meer centraal, maar met de week voel ik me sterker worden op mijn rechtse flank. Het samenspel met Philip Haagdoren in mijn rug verloopt bijzonder vlot.
Bij mijn aanpassing aan het spel in het eerste elftal ondervond ik de grootste problemen met de agressiviteit. Ook tegen Charleroi bleek mijn eerste contact met mijn tegenstander goed voor een keiharde clash, waarbij ik groggy tegen de grond ging. Een optimale conditie is echt noodzakelijk. Nu is het nog negentien dagen aftellen om met vankantie naar Brazlië te kunnen, waar ik mijn vriendin eindelijk zal terugzien."
Nu in het nieuws