"De topconditie komt eraan"

Print
GIETEN - Bart Wellens was in de eerste ronde niet mee met het duo Nijs - Groenendaal dat profiteerde van de explosieve start van Wim De Vos. De beloftenwereldkampioen zette de zaak echter snel en stijlrijk recht.
BR> "Ik geloof dat de topconditie er stilaan aankomt", vertelde Wellens, die zaterdag in Koksijde tweede werd. "Een termijn wil ik er echter niet opplakken, want als ik er straks één of twee weken blijk naast te zitten, krijg ik iedereen over me heen. Maar ja, de Superprestige-wedstrijd van Hoogstraten (waar Wellens vorig seizoen won, nvdr) op 11 december lijkt me wel wat."
De Kempenaar liep in het begin van het seizoen wat conditionele achterstand op door aanslepende rugproblemen.
"Dat lijkt tot het verleden te behoren, want dit weekend heb ik niets gevoeld. Een hele geruststelling."
Over de wedstrijd was Wellens kort en duidelijk.
"Nijs en Groenendaal hebben serieus gepraat over wat in Tabor is gebeurd. Dat was vandaag duidelijk aan het wedstrijdverloop te zien. Maar volgens mij is Nijs te pakken, met of zonder Groenendaal", aldus Bart.

"Ik win te weinig"


GIETEN - Toen Richard Groenendaal in de laatste halve ronde een zekere zege door een lekke voorband zag ontglippen, leek de weg open te liggen voor een spurtzege van Mario De Clercq. Op de laatste hindernis liet Sven Nijs de wereldkampioen echter ter plaatse.
"Tja, toen we Groenendaal in de materiaalpost voorbijreden, maakte ik me eigenlijk op voor een spurt die ik normaliter nooit verlies. Op de laatste moeilijke strook gleed ik echter weg. Mijn beide voeten zaten vast op de pedalen waardoor ik onvoldoende kon bijsturen en Nijs moest laten gaan. Zonde", kloeg De Clercq.
In tegenstelling tot vorige zondag in Tabor moest de Palmans-renner dit keer wel een deel van het werk doen.
"Wat mij betreft had Groenendaal gewonnen spel. Ik probeerde de kloof dicht te krijgen, maar het lukte me niet. Richard zou een terechte winnaar zijn geweest. Je zag hem van week tot week verbeteren. Ik denk dat hij stilaan op zijn oude niveau zit.
Zelf heb ik ook niet te klagen over de conditie, maar ik win te weinig. Nijs kan mij in de topcrossen niet echt meer uit het wiel rijden, maar bij hem is het elk weekend bingo en voor mij niet."
Nu in het nieuws