Coventry wil Cédric Roussel kopen

Print
GENT - Volgens voorzitter De Witte verwacht AA Gent deze week een bod van Coventry City op Cédric Roussel, die tot het eind van het seizoen door deze club wordt gehuurd. Het ziet er naar uit dat Gent niet op dat bod zal ingaan omdat het zijn imago van vreemdelingenlegioen niet nog extra wil bijkleuren. Tenzij er heel veel geld op tafel komt natuurlijk.
BR>

Patrick Asselman naar Denderleeuw?


DENDERLEEUW - Trainer Dennis Asselman bekloeg er zich over dat er te weinig spelers voldoende fit waren om een goede repliek te kunnen geven tegen een ploeg die met de grendel op de deur speelt. Onder meer het gemis aan een "patron" op het terrein speelde hem parten. Op de vraag of zoon Patrick naar Denderleeuw komt antwoordde de trainer veelzeggend: "Ik zou hem heel goed kunnen gebruiken."

Lokeren morgen met Suad Katana


LOKEREN - Omdat, wegens de onbespeelbaarheid van het veld, de wedstrijd van de reserven op Moeskroen werd afgelast, speelt Lokeren morgen vriendschappelijk bij satellietclub Sint-Niklaas (aftrap om 19h30). Naast de jongste aanwinst, de Bosnier Suad Katana, zal ook de Kroatische testspeler Majdov, linksachter bij OG Split, van de partij zijn. Best mogelijk dat ook nog één of zelfs twee andere Slavische testspelers meedoen. Leekens blijft inmiddels de hoop nog niet opgeven om de 27-jarige Ijslandse spits van het Noorse Stavanger, Rikhardur Dadason aan te trekken.

Nieuwe mislukking voor De Mos


TOKIO - De ster van Aad De Mos blijft tanen. De huidige club van de Mos, het Japanse Urawa Reds is er zondag niet in geslaagd zich te handhaven in de Japanse eerste klasse. De reputatie van de ex-trainer van ondermeer KV Mechelen, Anderlecht en Standard Luik, die aan het begin van de tweede ronde aangesteld werd om Urawa Reds in eerste klasse te houden, heeft andermaal een ferme deuk gekregen. Of het contract van de 52-jarige de Mos, dat liep tot het eind van het jaar, vernieuwd zal worden lijkt vrijwel uitgesloten.

Ronald Koeman rond met Vitesse


ARNHEM - De Nederlandse voetbalclub Vitesse heeft vrijdagavond de onderhandelingen met Ronald Koeman volledig afgerond. De 36-jarige ex-speler van Barcelona treedt vanaf 1 januari in dienst als hoofdtrainer van de Arnhemse club. Hij tekent een contract voor 2,5 half jaar in het Gelredome.

Ronaldo wordt vader van Ronald


RIO DE JANEIRO - Ronaldo wordt in april vader. De Braziliaanse stervoetballer kent ook al het geslacht: een jongen die Ronald zal heten. Milene Rodrigues, de partner van de Inter-speler, is vier maanden zwanger. Een echografie stelde de arts vrijdag in staat het geslacht te bepalen. Op 24 december trouwt "Ronaldinho" in Rio met Milene. Ronaldo (senior) staat sinds vorige week op non-actief met een blessure aan de rechterknie. Deze week beslissen de dokters in Milaan of een operatie noodzakelijk is.

Schalke bang voor dopingcontrole


ULM - Schalke-coach Huub Stevens heeft vrijdag uit angst voor een onaangekondigde dopingcontrole doelman Mathias Schober niet opgesteld. De 23-jarige sluitpost had om fit te worden voor de wedstrijd tegen SSV Ulm (1-1) een middel tegen verkoudheid genomen. Dat bleek bij nader inzien een verboden substantie te bevatten. Om elk risico uit de weg te gaan, posteerde Stevens routinier Oliver Reck (34) onder de lat.
MARSEILLE - Bernard Tapie, de oud-voorzitter van Olympique Marseille, kan opnieuw terugkeren in de voetbalwereld. De Raad van State, het hoogste administratief rechtscollege in Frankrijk, oordeelde dat de beslissing van de Franse Voetbalfederatie om Tapie zijn licentie als clubbestuurder te ontnemen onwettig is. In haar arrest stelt de Raad van State dat de beslissing van 22 april 1994 partijdig was.
Nu in het nieuws