"Dit mag niet blijven aanslepen"

Schalke-fans reageren tegenvallende resultaten af op Rode Duivel
BR>ANTWERPEN - Nico Van Kerckhoven beleeft moeilijke weken in Duitsland. Nu Schalke verder wegglijdt van een Europese plaats en ook al uitgeschakeld werd in de Duitse beker, worden de fans in Gelsenkirchen bijzonder kritisch. Vooral de ex-Liersespeler wordt persoonlijk geviseerd en krijgt sinds de laatste thuismatch oorverdovende fluitconcerten te verwerken.
DUITSLAND
Vorig seizoen beleefde Schalke 04 al een rampjaar en in de huidige campagne lijkt enkel een Europees ticket de kritische aanhang te kunnen paaien. Het afgelopen weekeinde moest Schalke weeral vrede nemen met een gelijkspel bij het laag aangeschreven Ulm. Het brengt de mannen van Huub Stevens niet verder dan een teleurstellende negende plaats en daarmee blijven de fans op hun honger zitten. Nico Van Kerckhoven ondervindt het aan den lijve. De in Lier op handen gedragen voetballer beleeft in het Parkstadion minder vreugde aan de achterban. Sinds de laatste thuismatch heeft hij het verkorven bij een deel van het publiek. De steun van coach Huub Stevens blijft hij wel genieten.
"Leuk is natuurlijk anders", reageert Van Kerckhoven. "Vooral thuis blijven we onder de verwachtingen en daar dreig ik het slachtoffer van te worden. We wonnen dit seizoen slechts één keer voor eigen volk. Niet alleen voor mezelf, maar voor de hele ploeg merk je dat de supportersdruk zwaar weegt in eigen huis. Al moet ik toegeven dat ik het momenteel zwaar te verduren krijg. Een slechte baltoets is voor de fans voldoende om de fluitconcerten op te starten en de naam van Buskens te scanderen. Hij was jarenlang publiekslieveling en kan ook op mijn positie uit de voeten."
Of deze nieuwe wending zware gevolgen heeft voor zijn carrièreplanning, weet Van Kerckhoven nog niet.
"Ach, we zien wel. Al is het duidelijk dat deze situatie geen maanden mag aanslepen. Het is de eerste keer dat ik in zulke situatie terechtkom. Sterke prestaties is de enige manier om het geluid te dempen. Het wordt een zware opgave, maar ik ben bereid de handschoen op te nemen. Al zouden enkele goede ploegprestaties alvast een handig hulpje zijn. De komende partijen voor de winterstop worden dan ook heel belangrijk voor ons."
Nu in het nieuws