Gevleide zege houdt Feyenoord in koers

Feyenoord 1

BR>

PSV 0


ROTTERDAM - Feyenoord blijft in het eigen kampioenschap nog in leven. Na een woelige week, waarin de goudhaantjes Konterman, Van Wonderen en Van Gastel kritiek leverden op het beleid van de club én Feyenoord in de Champions League werd weggeblazen door Chelsea, kwam de zege in de klassieker tegen PSV net op zijn tijd. Een gevleide winst weliswaar, maar dat kon voor Leo Beenhakker de pret nauwelijks doen bederven. "We blijven leven. Deze overwinning was cruciaal. De acht punten achterstand op PSV lijken me te overbruggen. Deze winst kwam net op zijn tijd. Ook al speelden we opnieuw niet te best en koos het geluk onze zijde."
Hoofdrolspeler in de matige klassieker was scheidsrechter Luinge, die het geheel met tien gele kaarten en een uitsluiting voor Nikiforov kleurde. Voor rust waren de betere kansen voor PSV, maar Bouma, Nilis en Van Nistelrooy kwamen niet aan een goal. Aan de overzijde streelde het leer de paal na een poging van Tomasson.
Ook na rust leken de Eindhovenaars eerder het laken naar zich toe te zullen trekken. Tot Tomasson onderuit werd gehaald door Waterreus en scheidsrechter Luinge voordeel gaf aan de in buitenspel verkerende Cruz. Die zag zijn poging uit het doelvlak gemept door Nikiforov. Rood voor de PSV-verdediger en strafschop omgezet door Van Gastel. Drie minuten voor tijd leek Kolkka een tweede nederlaag voor PSV af te wenden, maar hij trof de lat. "Een onrechtvaardig verdict", vond Eric Gerets. "Na dertien jaar hadden we ruim de gelegenheid om in de Kuip te komen winnen, maar het geluk liet ons helemaal in de steek."
Scheidsrechter: Luinge.
Toeschouwers: 35.000.
FEYENOORD: Dudek, Gyan, Konterman, Rzasa, Van Wonderen, Bosvelt, Van Gastel, Tomasson (79' Korneev), Van Vossen (86' Paauwe), Kalou, Cruz (85' Somalia).
PSV: Waterreus, Dirkx, Faber, Nikiforov, Heintze (56' Van der Weerden), Van Bommel, Kolkka, Vogel, Bouma (80' Rommedahl), Van Nistelrooy, Nilis.
Doelpunt: 60' Van Gastel (strafschop) 1-0.
Gele kaarten: Van Gastel, Van Vossen, Van Wonderen, Rzasa, Konterman, Kalou, Kolkka, Dirkx, Van Bommel, Waterreus.
Rode kaart: 57' Nikiforov.
Nu in het nieuws