C10 S03 buitenlands kort

Duitsland

BR> * Jacky Peeters verloor opnieuw met Bielefeld in de thuismatch tegen Leverkusen (1-2). Brdaric en Ze Roberto scoorden voor de mannen van Daum, die naderen tot op twee punten van leider Bayern München.
* Voor het eerst in 22 jaar won 1860 München het stadstreffen tegen de grote broer. Thomas Riedl bracht vijf minuten voor tijd de beslissing met een indrukwekkend afstandsschot.

Engeland
* Cédric Roussel startte in de basis bij Coventry, dat 0-1 verloor van Leicester. Het optreden van onze landgenoot was van korte duur, want Roussel werd iets voorbij het halfuur geblesseerd afgevoerd na een botsing.
* Michel Ngonge scoorde voor Watford, dat met 2-3 uitgleed tegen het verrassend sterke Sunderland.


Frankrijk
* Philippe Léonard zat niet in de kern bij Monaco, dat een ruime 1-4 zege boekte bij Le Havre.
* Bastien redde bij Troyes in de slotminuut een punt voor FC Metz, de werkgever van Danny Boffin. Bij Troyes stond Nordin Jbari in de basis.
* Coach Casoni debuteerde als oefenmeester van Marseille met een flauw gelijkspel bij het bescheiden Nancy. Florian Maurice scoorde wel twee keer, maar miste in de slotfase nog een strafschop.


Italië
* Luis Oliveira slikte een nieuwe nederlaag met Cagliari. Via Macellari en Berretta liep het 2-0 uit tegen Bari, maar gaf de club uit Sardinië die voorsprong alsnog prijs.
* AC Milan won de topper tegen Parma, de club van Johan Walem. Boban was met twee goals matchwinnaar voor de Milanezen. Crespo scoorde tegen.
* Udinese, met Régis Genaux in de basis, verloor van het op dreef zijnde AS Roma. Delvecchio scoorde twee keer.
* Gilbert Bodart behaalde een 1-1 gelijkspel met Brescia tegen Vicenza en blijft aan de leiding in de Serie B.


Nederland
* Geert De Vlieger debuteerde in mineur bij Willem II. Onze landgenoot hield zijn team in de beginfase nog recht, maar kreeg alsnog een 4-0 pandoering aangesmeerd door Twente. Fred Peiremans scoorde één keer voor de ploeg uit Enschede.
* Wim Kiekens speelde negentig minuten voor Fortuna, dat vrede moest nemen met een gelijkspel tegen NEC. Schops en De Graef stonden aan de aftrap bij RKC, dat verdiend won van Sparta. De club uit Waalwijk telt nu nog één punt minder dan het vorig jaar vergaarde op een volledig seizoen.
* Ajax is de nieuwe leider na een 1-2 zege bij AZ. Knopper en de heropgeviste Hosé scoorden.


Spanje
* Real Madrid en Barcelona blijven krasselen. Madrid gleed opnieuw uit bij Celta Vigo (1-0), terwijl twee goals van Kluivert niet hielpen om Barcelona punten te schenken bij Mallorca (3-2).
* Santander, de club van Erwin Lemmens, moest zich tevreden stellen met een punt tegen Betis. Gert Claessens kwam met Oviedo ook al niet verder dan de halve buit tegen Valencia.


Nu in het nieuws