"Dessel raakte amper aan een kans"

Print
TIENEN - Dessel vond in Tienen zijn Waterloo. De ploeg van trainer Andrews was kansloos tegen de degradatiekandidaat: een ontnuchterend einde aan een briljante serie van dertien wedstrijd zonder nederlaag. De vreugde in het kamp van de thuisploeg was groot.
BR> "Het was een zeer stresserende wedstrijd maar eind goed al goed," verklaarde een gelukkige Tiense trainer René Van Gorp.
"Dessel kon heel wat adelbrieven voorleggen. Het haalde niet voor niets 18 op 18 op verplaatsing. We stonden zwaar onder druk want Hekelgem dat net als wij in de degradatiezone zit, won zijn wedstrijd. Nu blijft de kloof met Hekelgem behouden en naderen we tot op één punt van Kortrijk."
Van Gorp benadrukte dat Dessel er amper aan te pas kwam.
"Zeker, ik moet de ganse groep feliciteren. Wij groeiden collectief werkelijk uit boven ons niveau. Als ik enkele spelers apart vermeld, blijft er toch ook het feit dat wij een hecht blok vormden. Wij hebben heel weinig kansen weggeven. Het meeste gevaar kwam nog van de terugspeelbal van Biga. Bij de kans van Van den Schoor was de wedstrijd al gespeeld. Happaerts en Biga hebben Mateso en Nouhass bijna volledig uit de wedstrijd gehouden en Pascal Leemans heeft aangetoond hoe polyvalent hij wel is."
Leemans deed met zijn doelpunt de partij in het voordeel van Tienen kantelen.
"Pascal speelde in de spits een sterke partij en zijn schot laag naast de rechterpaal was uiterst belangrijk. Na de 1-0 hebben wij, gedragen door een enthousiast publiek, definitief afstand genomen. Tijdens de rust hebben we N'Goran, die de ganse week niet trainde, met een inspuiting toch nog voor twintig minuten klaargestoomd. Het is frappant dat onze invallers N'Goran en Daniels uiteindelijk nog voor een afgetekende overwinning zorgden."
Nu in het nieuws