Blomdahl heeft winnen niet verleerd

Biljart
BR>WB in Turkije
KEMER - Torbjörn Blomdahl leek het winnen verleerd te hebben. Tot gisteren leken de biljartgoden hem niet meer gunstig gezind, maar zijn winst in Turkije nam opnieuw de twijfels weg.
In de finale tegen de Amerikaan Sang Lee nam de Zweed wel vlot een 2-0 voorsprong, maar dan sloeg de faalangst weer toe. Sang Lee vocht op karakter terug en dwong Blomdahl in de beslissende set op zijn knieën. Toen Sang Lee met 14-5 (5 beurten) zijn eerste van drie matchballen miste, knabbelde Blomdahl met de hulp van biljartgoden zijn achterstand weg. In de spannendste eindstrijd ooit (14-14 na 6 beurten) miste ook Blomdahl nog twee matchballen. Toch lukte het hem om meer dan één jaar na zijn WB-zege in Torremolinos weer met een overwinning aan te knopen.
"Ik geloofde er eigenlijk niet meer in nog ooit te zullen winnen. In de kwartfinale had ik al met 3-0 moeten verliezen van Zanetti. Al wat ik de biljartgoden ooit zou misdaan hebben, lijken ze me nu vergeven te hebben. Tegen Jaspers in de halve finale kon het niet meer stuk. Ik speelde op een wolk (3.750) en dat krikte mijn vertrouwen op voor de finale", vertelde Blomdahl. Sang Lee blijft (met 145 punten) wel stevig de WB-ranking aanvoeren. Met nog één manche te gaan, binnen twee weken in Oosterhout (Nl) waar er anderhalf keer zoveel punten te verdienen zijn, blijven er nog zeven kandidaten voor de eindzege over. Met Sang Lee, Blomdahl (120), Jaspers (110), Zanetti (110), Sayginer (105), Carlsen (95) en Sanchez (70) is er van landgenoten geen spoor meer. Leppens kende pech toen hij in de tweede ronde door revelatie Haack-Sörensen geklopt werd. Hij speelde niettemin een voortreffelijk (1.591) WB-tornooi. Hij komt nu wel de toptien binnen en wil die stek in Oosterhout nog gaan verbeteren.
Forton, onbegrijpelijk ondermaats tegen de onbekende Turk Yaman, verdwijnt uit de beschermde toptwintig, waar Caudron en Ceulemans nog net bij blijven. In Oosterhout kunnen en mogen Caudron en Ceulemans geen verstopper meer spelen. Toch is druk een zware tegenstander. Blomdahl heeft er (eindelijk) weer mee leren leven.
Nu in het nieuws