Basket Tweede afdeling

Print
Basketbal
BR> In de tweede nationale werd de wedstrijd Mariembourg - Gilly uitgesteld omdat Gilly-coach Bastianini assisteerde als coach van de Belgian Lions in IJsland.
Na de derde wedstrijd deze week in Roeselare duurt het tot 23 en 26 februari voor de Belgian Lions match vier (naar Portugal) en match vijf (Slovenië) afwerken.
De secretaris-generaal van de Belgische basketbond, Koen Umans, reageerde prompt op het bericht dat de aansluitingen van de spelers vertragingen opliepen. "Dit is te wijten aan de onverwachte ledengroei in de laatste twee maanden. De Belgische basketbond is momenteel de enige federatie waar het aantal leden blijft toenemen."
In het Antwerps derby in derde nationale Soba - Ekeren deed ex-international Dirk Snyders (8) een matig wederoptreden. Hij kon weinig inbrengen tegen het herboren Soba waar Zakki Ayyoub (30) gensters sloeg: 93-69.
Willy Steveniers deed voor de camera's van ATV een succesvol wederoptreden als coach bij vierdeklasser Antwerpse tegen Wevelgem: 84-62.
Adam Coulibaly, ex-Merksem en ex-Sint Niklaas, was naast neo-coach Steveniers een onverwachte transferverschijning bij datzelfde Antwerpse. Bij 6-10 ingebracht was hij het die voor de kentering zorgde.

Basket Vrouwen

Leuven 61


Boom 76


LEUVEN - Boom greep Leuven onmiddellijk bij de keel (4-12), maar de rode lantaarn gaf zich niet gewonnen. Op de Beeck bracht de thuisploeg terug in het spoor van Boom (17-19). Bij de rust stonden de bezoeksters zelfs verrassend op achterstand (35-34). Vijf minuten na de kampwissel verloor Boom Vanhaele met 5 fouten, maar toen begon het festival Voigt. Gesteund door Schellemans scoorde de Amerikaanse 24 punten in de tweede helft. Een moedig Leuven vond geen antwoord op uitblinkster Voigt.
LEUVEN: Vos 10, Bartholomesen 6, De Raet 2, Gillis 3, Op de Beeck 17, Pintens 2, De Ridder 4, Organe 17, Van Damme, Janssens.
BOOM: Van Dessel 4, Voigt 35, Saey 8, Schellemans 16, Mans 4, Vanhaele 9, De Vos, Scherps, Verschaeren, Vreys

Lummen 61


Willebroek 75


LUMMEN -Belangrijke overwinning van Willebroek bij concurrent Lummen. De thuisploeg gaf de indruk haar tegenstander te zullen oppeuzelen. Lummen liep 13-0 uit. Twee bommen van een uitstekende De Boeck en één van Preston brachtenh kentering. Rust: 25-28.
Kort daarna maakte Willebroek de kloof. De thuisploeg vond niet meer de kracht om terug te slaan. De Amerikaan Rob Preston liet zien waarom het bestuur van Willebroek hem boven zijn landgenoot Brian Smith had verkozen.
LUMMEN:De Wit 2, Put 2, De ferm 9, De Winter 9, Bellings 7, Pollers 4, De Vreught 14, Schapaert 14.
WILLEBROEK:Van Peteghem 6, Domen 3, Truyens 2, Hennes 5, De Boeck 20, Preston 19, Schellemans 18, Van de Voorde 2.
Nu in het nieuws