Olse Merksem geraakt niet uit sukkelstraatje

Print
Handbal
BR>ANTWERPEN - De laatste wedstrijd van de heenronde was opnieuw goed voor enkele opmerkelijke resultaten, waarbij het verlies van Olse Merksem tegen het zwakker aangeschreven Herstal toch wel het meest opvallende was.
Olse beleefde zaterdag een onvervalste off-day en stuitte bovendien op een bijzonder efficiënt Herstal. Voor rust kon vooral Wevers de schade beperken en leidde de thuisploeg zelfs even met 6-5. Strijckers en Finet verhingen de bordjes nog voor halfweg, zodat bij 8-10 gerust werd.
Na de pauze dreef Herstal langs Crnjack op tot 8-12 en dat verschil werd door Merksem nooit meer goedgemaakt. Aanvallend faalde Olse totaal en bovendien maakten de bezoekers gebruik van veelvuldig balverlies langs Merksem-zijde om na drie kwartier en 12-18 de volle buit binnen te weten. Voor Merksem de vierde nederlaag op rij.
Pitzurka zette bezoeker Sasja Z. (zonder Roels) al vroeg op een 3-0 achterstand en thuisploeg Ajax Lebbeke hield dat verschil op het bord tot bij de pauze (10-7). Vooral Jos Riké zorgde er in die periode voor dat Sasja niet in een totaal verloren situatie geraakte.
Na rust diepte Ajax langs Bertels en Van de Kerckhove wel probleemloos verder uit tot 20-14 en zelfs het uitvallen van Pitzurka en Van de Kerckhove stelde Sasja niet in staat de thuiszege in gevaar te brengen.
Hasselt - Neerpelt werd geen hoogstaande wedstrijd. De thuisploeg (zonder Soons en met Boiten en De Nil op halve kracht) keek al vroeg tegen een 1-4 achterstand op. Delpire en Deltombe maakten bij 5-5 gelijk en zorgden er voor dat 7-9 bij rust naar 11-9 omgebogen werd. Tijdens de tweede periode bleef Hasselt meespelen tot 16-17, maar nadat Catteeuw uitdiepte tot 16-20 was de winnaar gekend.
Beyne - Tongeren ging voor rust gelijk op (10-10), maar toen Vukcevic en Zarkovic voor 17-15 tekenden, bleef Tongeren zonder antwoord.
OLSE MERKSEM: Wens en Wevers 6, Lamury 4, Ooms, De Bevere en Tops 1. HERSTAL: Finet 8, Crnjack 5, Biver en Strijckers 4.
AJAX LEBBEKE: Bertels 5, Van de Kerckhove 4, Van Nieuwenhove, Rits, Mannaert en Lapierre 3.
SASJA Z.: Riské 5, Beuckels 4, André 3, Bruynseels 2, Ajellal en Claessens 1.
HASSELT: Delpire en Deltombe 5.
NEERPELT: Catteeuw 6, Lenders 5, Deckers 3.
BEYNE: Zarkovic 8, Vukcevic 6. Tongeren: Wolak 5, Gerard, Sehovic en Bourlet 3.
Nu in het nieuws