Maier heerst als vanouds

WB Ski
BR>BEAVER CREEK - Hermann Maier beleefde een voortvarende start van het wereldbekerseizoen. De Oostenrijkse skiër was zondag in het Amerikaanse Beaver Creek de snelste in de eerste Super-G, een dag eerder won de 'Herminator' ook al de afdaling.
Op hetzelfde traject waar hij in februari wereldkampioen was geworden op zowel de Super-G als de afdaling, was Maier zondag op de Super-G oppermachtig. Net als zaterdag klopte hij zijn landgenoot Stephan Eberharter. Het verschil was al even groot: bijna een seconde. De Noor Lasse Kjus, het afgelopen seizoen winnaar van de wereldbeker, werd zondag derde. Bij de afdaling van zaterdag was die positie voor de Italiaan Kristian Ghedina.
Maier leidt in de totaalstand van de wereldbeker. Afgelopen week won hij in Beaver Creek al een reuzenslalom, zoals hij dat eerder ook al deed in het Franse Tignes.

Suhadolc


Mojca Suhadolc won zondag in het Canadese Lake Louise de eerste Super-G bij de vrouwen. De 24-jarige Sloveense klopte in 1'15"80 de Duitse Hilde Gerg met tweehonderdste seconde. De Italiaanse Isolde Kostner werd derde, nadat ze zaterdag in dezelfde plaats de afdaling had gewonnen. Kostner gleed na 1'36"92 onder het finishdoek door. Ze was daarmee zeshonderdste sneller dan Gerg, die de slechte seizoenstart van de Duitse selectie enigszins deed vergeten. De Zwitserse Corinne Rey-Bellet werd derde.
Voor Kostner was het de vierde keer dat ze een afdaling won in de vijf jaar dat ze deel uitmaakt van het wereldbekercircuit.

Nu in het nieuws