"Beter dan vorig jaar"

Print
Thordur Gudjonsson triomfeert maar noemt Anderlecht nog steeds de beste ploeg van het land
BR>ANDERLECHT - In de Genkse kleedkamer heerste weer het kampioenensfeertje van vorig seizoen. Zelfs de geopereerde Souleymane Oulare kwam mee feesten. "We voetbalden beter dan vorig jaar", zei uitblinker Thordur Gudjonsson. Tussen haakjes: Genk werd toen kampioen.
De uitspraak van Gudjonsson deed vermoeden dat de landskampioen zich plots de favoriet voelde voor het huidige kampioenschap. Maar dat sprak de IJslander tegen. "Anderlecht is en blijft de beste ploeg van het land. Alleen waren wij deze keer beter. We speelden agressiever, sprongen beter om met onze kansen en lieten het balletje zalig rondgaan. Onze verdedigers hielden hun drie spitsen perfect uit de match. Dat was de sleutel. Plus het feit dat we de counter perfect hanteerden. We hebben de competitie gered. Als Anderlecht negen punten was uitgelopen, was het definitief gedaan geweest. Als we blijven punten pakken, kan het spannend worden. Anderlecht zal nog een mindere periode kennen. Op dit niveau kan het niet blijven voetballen. En wij hebben onze slechte periode al achter de rug. Dat belooft dus."
"Nu weten de andere ploegen dat Anderlecht niet onklopbaar is."
Thordur Gudjonsson
Gudjonsson vindt de 1-3 vooral mentaal belangrijk. "Nu weten de andere ploegen dat Anderlecht niet onklopbaar is. Het blijft de favoriet nummer één, maar het is kwetsbaar. Ik schrijf ook Club Brugge niet af. Er zijn nog twintig speeldagen te gaan. Alles kan nog gebeuren. Wat wel vaststaat, is dat onze twijfels weg zijn. We geven niet op, we zullen vechten tot het laatste moment om onze titel te verlengen."
Dat Aimé Anthuenis er enkele meters verder teneergeslagen bij zat, deed de Genkenaars nog meer deugd. "Natuurlijk", zei Gudjonsson met een geniepig lachje. "Het is wel spijtig voor Aimé maar het doet ons extra plezier. Eén troost heeft hij. We hebben laten zien dat hij een goeie ploeg heeft achtergelaten."

Nu in het nieuws