Dinnershow Soul Baby June swingt

Print
ANTWERPEN - De eerste dinnershow van de NV Zuiderkroon Soul Baby June vertelt het levensverhaal van soulzangeres Baby June Ashford (Mieke Delanghe). Baby June bereidt zich voor op haar jubileumconcert in haar kleedkamer. Intussen mijmert ze over het verleden en vertelt verhalen aan haar kleedster en hartsvriendin Laurie (Wanda Joosten). Die verhalen worden op de twee zijpodia tot leven gebracht in korte scènes die een overzicht geven van haar carrière. Hoe ze met haar vader door de straten van Detroit trok op zoek naar toeschouwers voor hun tapdansnummer, hoe ze auditie deed op de Open Saturdays van Motown, hoe het met haar groep The Crownettes de verkeerde kant uitging...
BR>En tussen die spelscènes door staat natuurlijk de swingende Motown-muziek centraal. Een negenkoppige band speelt in een mooi decor op het hoofdpodium de pannen van het dak. En nummers als Dancing in the Street, Reet Petiet en Papa was a Rolling Stone passeren de revue. De internationale cast is van een hoogstaand niveau. Vooral de dansers zijn heel goed. Ook Mieke Delanghe, Wanda Joosten en Jean Bosco Safari acteren en zingen goed. En de kostuums ademen de sfeer van de Motown en de sixties uit: glitterende jurken, wijde broeken en hemden met lange punten.
Naarmate de show vordert, krijgen de muziek- en dansacts de boventoon waardoor het verhaal van Baby June wat naar de achtergrond wordt geduwd en helemaal niet meer wordt uitgewerkt. Ook het geluid zit niet altijd even goed. Het klinkt soms een beetje 'stationshal-achtig'. De NV Zuiderkroon huurde het evenementenbureau Any Performance in om de show op poten te zetten. Voor de volgende productie The Roaring Twenties gaat De Zuiderkroon in zee met Capiau Projects. Cateringbedrijf Amalthea levert fantastisch werk. De service verloopt heel vlot en het eten is vrij goed. De NV Zuiderkroon mikt vooral op bedrijfsmensen. Business meets pleasure at De Zuiderkroon is het motto van gedelegeerd bestuurder Jeroen De Pooter. Van particulieren zal De Zuiderkroon het niet moeten hebben. De prijs is iets te hoog. Voor een dinnershow betaal je bijna 5.000 frank wat de gewone man niet snel zal willen neertellen.
MEEST RECENT