Jaeken volgt Plasschaert op bij NCMV

Print
Het NCMV heeft een nieuwe voorzitter. De volgende vier jaar staat de Limburger Rik Jaeken aan het hoofd van de KMO-organisatie. Hij volgt Paul Plasschaert op, de Wase industrieel die in staat van beschuldiging is gesteld in een fraudedossier. Daardoor kon die niet langer voorzitter blijven van de belangenvereniging.
BR>Rik Jaeken (50) woont in Zonhoven. Hij is industrieel ingenieur automatisering, zelfstandig bedrijfsconsultant en bestuurder in een aantal vennootschappen. Voorts baat hij samen met zijn zoon het KMO-bedrijf 'Cintec Yachting' uit, actief in de sportboten-industrie. Watersport is trouwens zijn geliefkoosde vrijetijdsbesteding.
Van 1995 tot september dit jaar was Jaeken provinciaal voorzitter van NCMV-Limburg en lid van het nationaal NCMV-directiecomité. Hij zal nu samen met gedelegeerd bestuurder Kris Peeters de organisatie leiden voor de volgende vier jaar. In zijn aanvaardingstoespraak legde hij de nadruk op de continuïteit om de organisatie verder uit te bouwen als dé toonaangevende pleitbezorger van al wie in Vlaanderen en Brussel zelfstandig onderneemt.
Op de nationale vergadering, die de nieuwe voorzitter benoemde, werd ook met een ruime tweederde meerderheid die nieuwe naam van de organisatie goedgekeurd. Vanaf 1 januari 2000 heet het NCMV Unizo of Unie van Zelfstandige ondernemers.

Nu in het nieuws