Wetenschapstruck houdt halt in Dendermonde

Print
Experion, een rondreizend klaslokaal dat wetenschap en technologie op een originele en prettige manier bij de leerlingen wil brengen, slaat de volgende twee weken zijn tenten op in Dendermonde. Het initiatief gaat uit van Technopolis en de Vlaamse gemeenschap en richt zich op de leerlingen van het eerste jaar secundair.
BR>"Experion is eigenlijk een uit de kluiten gewassen vrachtwagen die volledig kan worden opengeklapt", vertelt Kristel Smeyers van Technopolis. "Via spelopdrachten gaan de leerlingen gedurende twee uur op zoek naar en aantal geheimen die in de truck verborgen zitten. Tijdens hun zoektocht moeten de leerlingen in groepjes van twee of drie allerlei opdrachten uitvoeren rond biologie, natuurkunde, elektriciteit, aardrijkskunde, enzovoort."
Het hele programma is interactief, zodat alles wordt ondersteund en gestimuleerd door de computer die de experimenten in goede banen moet leiden. Met Experion, dat de leerlingen op een heel eigentijdse manier aanspreekt, wil de Vlaamse regering het wetenschaps- en technologieonderwijs een extra impuls geven.
De wetenschapstruck toert al sinds vorig jaar door Vlaanderen en ontving daarbij al ruim zesduizend leerlingen. De truck staat tot 19 november opgesteld op het parkeerterrein aan de gedempte Dender.

.

Nu in het nieuws