Urania maakt eerste Nederlandstalige astronomische cd-rom

Volkssterrenwacht Urania heeft een Nederlandstalige, educatieve cd-rom over astronomie uitgebracht. "Over astronomie zijn er uiteraard al een heleboel cd-roms op de markt, maar ze zijn allemaal Engelstalig. Voor zover we weten is onze cd-rom de eerste Nederlandstalige cd-rom over astronomie", zegt een Urania-medewerker. Scholen en studenten zijn de belangrijkste doelgroepen van het product. Maar ook de geïnteresseerde leek heeft er wat aan.

BR>De cd-rom bevat diverse modules. Zo is bijvoorbeeld een digitale rondleiding doorheen de Hovese volkssterrenwacht een van de mogelijkheden. De cd-rom omvat ook een uitgebreide interactieve encyclopedie over astronomie en aanverwante wetenschappen en een selectie van Urania-publicaties. Een aantal sterrenkundige kunstwerken van Marc Van Boom kan je ook bewonderen. En wie zijn kennis van astronomie wil testen, is een tijdje zoet met de atro-quiz, een quiz met diverse moeilijkheidsgraden.

Enkele Urania-medewerkers hebben meer dan een jaar aan de cd-rom gewerkt. "De nood hieraan bleek uit de bezoekjes van onze Urania-mobiel aan scholen, want leerlingen vragen naar Nederlandstalige cd-roms. En die hebben we nu eindelijk klaar."

De cd-rom kost tot eind dit jaar 1.990 frank. Nadien betaal je 2.490 frank. De cd-rom is verkrijgbaar bij Urania, Mattheessensstraat 62, Hove.

Nu in het nieuws