Felice scheurt mee in rally Dakar

Felice neemt in januari deel aan de gevreesde Dakar-rally. De swingende tv-presentator, geboren als André Steemans, neemt als navigator plaats naast Patrick Beckers. Het team rijdt met een Toyota Landcruiser en heeft het inschrijvingsgeld al betaald. Felice zelf zat woensdag in de opnamestudio en wou niets over het onderwerp kwijt: "Binnenkort volgt een persconferentie."

Marc Cornelissen

BR>Dakar blijft blijkbaar een onweerstaanbare aantrekkingskracht uitoefenen op onze BV's. Vroeger gingen onder meer Geert Hoste, Ingrid Berghmans en Robert Vandewalle het avontuur aan. Enkele jaren geleden blies Koen Wauters de interesse voor de woestijntocht nieuw leven in. Hij sloot met sponsor Belgacom en VTM een deal af, waarbij elke avond tien minuten tv-tijd werd vrijgemaakt voor Wauters' belevenissen. Het programma sloeg aan en de beelden van het betoverende Afrika zetten Vlaanderen opnieuw aan het dromen.

Wauters zelf stuurt in 2000 zijn kat, nadat in januari voor de tweede keer kogels rond zijn oren floten. Toch zal Felice niet het enige bekende gezicht zijn. Dagmar Liekens navigeert net als dit jaar voor rallyrijder Joost Boxoen. Klaus Van Isacker - chef nieuws bij VTM - wijst de weg voor Hans Laerenbergh, die enig avontuur gewoon is na zijn programma

Ushuaia

.

Egypte

Jacky Ickx snort door het zand met dochter Vanina. Ook Guy Colsoul trekt naar ginds, hij prepareert een paar Mitsubishi's voor buitenlandse klanten.

In totaal schreven al 236 deelnemers in voor de 22ste editie van de rallyraid. Felice en co zijn van één zaak alvast zeker: ze zullen het strand van Dakar bereiken. De wedstrijd wordt voor de verandering immers van west naar oost verreden: defilé op 28 december in Parijs, start op 6 januari in Dakar en dan via Mali, Burkina Fasso, Niger en Libië naar Egypte, met de finish op 23 januari aan de voet van de piramides in Caïro. In duizend seconden zal Felice de klus niet geklaard hebben.