Nico Berckmans panikeert niet

Mountainbike

J.Cle.

BR>

BALEN-WEZEL -

Het regelmatigheidscriterium voor de winter zat er in Kaulille voor de helft op. Normaal zou iedereen verwachten dat Nico Berckmans met zijn resem overwinningen riant aan de leiding staat, ware het niet dat

Chico

zijn sprokkeldag reeds heeft opgebruikt. Aan het eind van het seizoen mogen de renners hun slechtste resultaat uit het klassement schrappen.

"Ik heb die joker inderdaad al opgebruikt", vertelde Nico Berckmans nadat hij ons een tijdje had laten wachten om zijn training af te maken. Na nauwelijks vijf minuten recupereren kon hij alweer praten als de beste en was er van de mokerslagen van zijn sparringpartner niet veel meer te merken. Meteen hebben we het geheim van zijn succes ontfutseld. Niemand minder dan Johan Verbiest is de man achter de schermen, die Chico dankzij de doorgedreven trainingen in optimale vorm naar de wedstrijden brengt.

"Meestal trek ik met Johan de weg op om de kilometers af te malen. Weer of geen weer, Johan is altijd paraat om mij te motiveren. Trainen doen we altijd op de weg. In het bos wordt mijn fiets te vuil en ik zie er tegen op om mijn dure Swinn zo dikwijls te kuisen."

"Deze week doe ik wel een beetje rustiger aan, want zondag in Kaulille was ik al diep gegaan om weerwerk te bieden aan Wim Janssen. Op dit ogenblik is Wim zich aan het klaar stomen voor de strandrace in De Panne. Zondag was hij te sterk en in de finale kon hij na een drietal versnellingen in een bocht van me weg rijden. Voordien hadden we de derde koploper in ons gezelschap, John Soenen, uit de wielen gereden."

"Nu moest ik vrede nemen met een tweede plaats, maar dat zal mijn klassement niet echt in gevaar brengen. Het wordt de kwestie geen steek te laten vallen. Zeker volgende week niet. Donderdag rijden we een wedstrijd in Opitter en zondag zijn we in Heusden aan de slag."

Nu in het nieuws