David Laenen mikt op regionale circuit

Print
Veldrijden
BR>LILLE - Morgen gaat in Niel de eerste wedstrijd tellende voor de Trofee Gazet van Antwerpen van start. Naast de Belgische subtop staat ook een gretige David Laenen te popelen van ongeduld om de Kempische eer mee hoog te houden. David Laenen is een renner die altijd het beste van zichzelf geeft en dat vorig jaar ook onderstreepte met een tiende plaats in de eindrangschikking. Dit weekeinde was hij aan de slag in Puurs in een wedstrijd tellende voor de Moedige Veldrijder.
"Peter Willemsens moest al tijdens de eerste ronde, met een lekke band, voet aan de grond zetten", blikt David op de wedstrijd terug. "In een mum van tijd zat hij terug voorin en voor wij het goed en wel beseften, was hij alweer op weg naar de zege. Momenteel sta ik tweede in de voorlopige stand van de DMV achter Jan Van Doninck. Jan is bijzonder sterk en zal zonder tegenslag moeilijk te kloppen zijn. Voor de ereplaatsen verwacht ik een strijd tussen Eddy Van Bouwel, Patrick Schuermans en mijzelf."
David Laenen voelde zich destijds in de jeugdcategorieën goed in zijn vel, won als eerstejaars amateur een aantal wedstrijden maar kon deze positieve lijn niet verder trekken.
"En dat had alles te maken met de begeleiding", verduidelijkt de Lillenaar. "Ik kreeg destijds een fiets en voor de rest moest ik mijn plan trekken. Ik vraag mij dan ook dikwijls af hoe ver ik zou geraakt zijn met wat meeval en de huidige begeleiding."
Ambities om bij de subtop nog een woordje mee te praten heeft David intussen al lang opgeborgen. Maar in het reginonale circuit moet de concurrentie nog met hem afrekenen. "Ik probeer altijd het beste van mijzelf te geven en hoop dat er hier of daar nog eens een appel uit de kast valt. En wat de Trofee Gazet Van Antwerpen betreft, mik ik net als vorig jaar op een plaats bij de toptien."

.

Nu in het nieuws