"Op juiste moment toeslaan"

Print
Ives Serneels acht een sluw Westerlo niet kansloos tegen de leider
BR>WESTERLO - Westerlo moet vanavond proberen om Anderlecht te stoppen. Niet gemakkelijk, want de leider verloor nog niet en wil daarenboven in eigen huis brandhout maken van de Kempense dwerg die paars-wit vorig seizoen met 6-0 vernederde. "Het huidige Anderlecht is beresterk, maar als we de vijand sluw benaderen, zijn we niet kansloos", countert Ives Serneels.
Anderlecht - Westerlo
"Ik zag de beelden van Anderlecht tegen Bologna en KV Mechelen en moet concluderen dat dit het beste Anderlecht van de jongste jaren is", vervolgt de Serre. "Ik besef dat we vanavond voor een uiterst moeilijke opdracht staan. Als we niet in onszelf geloven, dan schieten ze onze tent vol. Maar schrik moeten we niet hebben."
"We moeten het spelletje sluw spelen en dan zijn we geenszins kansloos. Anderlecht heeft met Koller, Radzinski, Zetterberg, Goor en Ekakia een heel offensief geheel. We moeten toeslaan op het juiste moment, namelijk als de druk groot genoeg is. Door snel uit te breken moeten we de vijand in de rug pakken. Wij hebben namelijk ook jongens die vlot scoren."
Dat Westerlo de jongste weken nochtans te veel doelpunten incasseert, zal allicht ook Anderlecht niet zijn ontgaan.
"Ik besef hier elke dag dat ik in een geweldige club ben terechtgekomen."
Ives Serneels
"Dat klopt", zegt Serneels. "We gooiden dat probleem afgelopen zondag nog op tafel. Er werden te veel individuele fouten gemaakt. Iedereen moet beseffen dat hij zijn taak voor honderd procent moet uitvoeren. Zowel aanvallend als verdedigend. Misschien is het ook zo dat we vooral buitenshuis nog te offensief denken. Ik meen dat we er goed aan doen om vooral op verplaatsing ons ploegske goed gesloten te houden."
In het Kuipke wordt er meer en meer geopteerd voor een switch Janssens-Serneels. Tijdens de tweede helft tegen Aalst werd nogmaals het rendement van Rudy Janssens op het middenveld merkbaar.
"Dat is een zaak voor de trainer", zegt Serneels. "Het kan en het zal de ploeg geenzins verzwakken, dat wel. Maar Janssens is ook van goudwaarde als libero. Weet je, ik besef hier elke dag dat ik in geweldige club ben terechtgekomen. Kleine dingen doen het hier, zoals Rudy Janssens die zaterdagavond na de zege tegen Aalst stelde dat Westerlo vorig seizoen niet in staat zou zijn geweest om een 0-2-achterstand op te halen. Dat geeft een prettig gevoel voor een nieuwkomer."

.

Nu in het nieuws